Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Νέα απεργία και συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή

Σε νέα 24ωρη απεργία σήμερα, Παρασκευή, και συγκέντρωση στο εργοτάξιο των Σκουριών, στις 6 το πρωί, προχωρούν οι μεταλλωρύχοι της «Ελληνικός Χρυσός», συνεχίζοντας τον αγώνα τους για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, κόντρα στην προσπάθεια της εταιρείας να επιβάλει τη 12ωρη - 4ήμερη εργασία, κατάργηση των επίσημων αργιών, με 182 ώρες επιπλέον εργασίας τον χρόνο.

Συνεχίζουν δυναμικά, μετά την πρώτη τους νίκη αφού απέτρεψαν την επιβολή της 11ωρης εργασίας από την εργολαβική εταιρεία «Τεχνοχημική», που ως «λαγός» ανέλαβε για λογαριασμό της «Ελληνικός Χρυσός» να επιβάλει το ξεχείλωμα του ωραρίου εργασίας. Θυμίζουμε ότι η εργολαβική εταιρεία αναγκάστηκε σε αναδίπλωση και επέστρεψε σε 8ωρο πρόγραμμα εργασίας, από 3/6.

Η «Ελληνικός Χρυσός», μέσα από την εργολαβοποίηση, στοχεύει, πέρα από τη μείωση του κόστους, στην πίεση και στο τσάκισμα των δικαιωμάτων στους εργαζόμενους που δουλεύουν στη μητρική εταιρεία.

Οι μεταλλωρύχοι το γνωρίζουν αυτό και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν ενωμένοι και συντονισμένα τον αγώνα τους για την υπεράσπιση του 8ωρου, για να μην περάσει η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, για καμία αλλαγή στις αργίες, για υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις.

Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την πρώτη νίκη των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυα σε όλες τις αγωνιστικές δράσεις και αποφάσεις των σωματείων. Καλεί όλο το εργατικό κίνημα να στηρίξει τους μεταλλωρύχους στους αγώνες τους για υπογραφή ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ