Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
Ψεύτης για άλλη μια φορά ο υπουργός «εμπορίου Υγείας»

Από το ΤΕΠ το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιούνη, μία μέρα μετά τη γενική εφημερία
Από το ΤΕΠ το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιούνη, μία μέρα μετά τη γενική εφημερία
Την πραγματική εικόνα που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία φέρνουν στην επιφάνεια για μία ακόμα φορά εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Αθήνας, το οποίο είχε βρεθεί στο επίκεντρο πριν μερικές μέρες για τις εικόνες αθλιότητας στο ΤΕΠ. Εικόνες που είχαν τολμήσει να αμφισβητήσουν το υπουργείο «εμπορίου Υγείας» και ο ίδιος ο υπουργός Αδ. Γεωργιάδης.

Ομως οι εικόνες αυτές «επιμένουν» και αποκαλύπτουν την κυβερνητική κοροϊδία, αφού π.χ. η ντροπιαστική φωτογραφία του ρεπορτάζ δεν είναι απλά από «μία ακόμα εφημερία», αλλά από την επόμενη μέρα της εφημερίας της 4ης Ιούνη, με ασθενείς να παραμένουν σε ράντζα.

Σε κοινή τους δήλωση η Γεωργία Φιλίππα και η Ελένη Μπάγια, παθολόγοι στο «Γ. Γεννηματάς» και μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, εκλεγμένες με την ΕΣΑΚ, για την προσπάθεια του Αδωνι Γεωργιάδη να λοιδορήσει τον αγώνα των υγειονομικών και να παρουσιάσει μια στρεβλή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, σημειώνουν:

«Ψεύτης για ακόμα μια φορά με μαθηματική ακρίβεια ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Κι όμως, η συγκεκριμένη εικόνα δεν είναι από την τελευταία γενική εφημερία του νοσοκομείου, στις 4/6/2024. Είναι από την κατάσταση του ΤΕΠ το μεσημέρι της επομένης.

Τι συμβαίνει σε απλά νούμερα;

-- 6 ώρες μετά το κλείσιμο της εφημερίας 27 περιστατικά περιμένουν να βρεθεί κρεβάτι.

-- Σε κάποιους από αυτούς τους ασθενείς το αίτημα για εισαγωγή από τον θεράποντα ιατρό έχει πραγματοποιηθεί από τις 20.00 της προηγούμενης, δηλαδή 18 ώρες πριν!

-- Κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στα Επείγοντα από το άνοιγμα της εφημερίας, δηλαδή 24 ώρες.

-- Στη συγκεκριμένη εφημερία το νοσοκομείο ξεκίνησε με περίπου 40 κενά κρεβάτια, ενώ οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις 150.

-- Στην Παθολογική κλινική, που μετρά δύναμη κρεβατιών 27, οι εισαγωγές άγγιξαν τις 60, εκτοξεύοντας τον αριθμό των νοσηλευόμενων στους 80, πράγμα που σημαίνει πάνω από 200% πληρότητα.

Οι εργαζόμενες λοιπόν θέτουν το ερώτημα: «Για ποια κανονικότητα και ομαλή κατάσταση μιλά ο υπουργός, όταν στα Επείγοντα τη μέρα της γενικής εφημερίας αλλά και την επομένη στήνεται ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο από την πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, που καταρρακώνει την αξιοπρέπεια των ασθενών μας αλλά και εμάς των ίδιων ως εργαζομένων;

Σε ποιες μειοψηφίες εργαζομένων που αντιδρούν αναφέρεται, όταν το σύνολο των συναδέλφων καθημερινά βιώνει την υπερεργασία και την υπερεφημέρευση σε ένα νοσοκομείο που απαριθμεί συνολικά 5.000 οφειλόμενα ρεπό σε νοσηλευτικό προσωπικό και άδειες από τριετίας, ενώ οι 9ήμερες εναλλασσόμενες βάρδιες χωρίς παύση καλά κρατούν;

Ας ξανακάνει τα μαθηματικά κι ας τοποθετηθεί με σοβαρότητα απέναντι στην αγωνία των υγειονομικών, έτσι όπως έχει εκφραστεί μέσα από την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ, δεκάδες ενώσεις νοσοκομειακών ιατρών και πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων.

Και επειδή μαθηματικά ξέρει, ας σταματήσει να ψεύδεται με τόσο απροκάλυπτο τρόπο. Θα τον ενημερώσουμε πως τη στιγμή που ο ίδιος προχωρούσε σε δηλώσεις για μηδαμινή συμμετοχή γιατρών στην απεργία ενάντια στο αίσχος με τα παιδιατρικά χειρουργεία και την υποστελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του "Αγλαΐα Κυριακού", στο νοσοκομείο μας - όπως και σε άλλα νοσοκομεία - η συμμετοχή των αναισθησιολόγων στη συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν σχεδόν καθολική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εφημερίες «τρόμου» με τους υγειονομικούς υπό κατάρρευση και στοιβαγμένους τους ασθενείς(2021-11-10 00:00:00.0)
Ανιση μάχη δίνουν οι υγειονομικοί με τις τεράστιες ελλείψεις(2021-04-14 00:00:00.0)
Εφιαλτικές εικόνες, με την κυβέρνηση να αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα(2021-03-27 00:00:00.0)
Μαχητική διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας(2000-11-28 00:00:00.0)
Μειώνονται τα κρεβάτια της Εντατικής(1997-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ