Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και από τις αυξήσεις - ηλεκτροσόκ!

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται εργατικά σωματεία, ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και μαζικοί φορείς, για την προστασία του λαού από το νέο κύμα ενεργειακής φτώχειας. Με ανακοινώσεις τους, όπου καταδικάζουν τις νέες αυξήσεις μέχρι και 70% στο ρεύμα, απαιτούν να μη γίνει καμιά διακοπή σε εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, ενώ παίρνουν και πρακτικά μέτρα για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο και λαϊκή οικογένεια που έρχονται αντιμέτωποι με ενδεχόμενη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και τις απαράδεκτες πρακτικές των παρόχων να επικοινωνούν άμεσα (τηλ. 6980.303.333 και 6937.896.770), με τη διοίκησή του, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ότι οι νέες αυξήσεις δεν έρχονται σαν κεραυνός εν αιθρία. Οτι «είναι τα αποτελέσματα της κοινής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που διαδοχικά δεσμεύτηκαν και εφάρμοσαν τη στρατηγική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ σχετικά με την "πράσινη μετάβαση", την "απελευθέρωση" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με την απαξίωση εγχώριων φθηνών πρώτων υλών».

Τονίζοντας ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, με τις ευλογίες της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, βγαίνουν πολλαπλά ωφελημένοι, με θύμα τον λαό, επισημαίνει: «Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα σχέδιά τους που μας φέρνουν αντιμέτωπους με νέες δυσκολίες, φόβους κι ανασφάλεια για το μέλλον. Εμπιστευόμαστε τη δική μας δύναμη, συσπειρωνόμαστε, οργανώνουμε την πάλη μας για να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε και μας τα κλέβουν! Δεν δεχόμαστε αγαθά τα οποία θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα στη σημερινή εποχή, να μην είναι προσβάσιμα σε όλους μας. Δεν επιτρέπουμε να γίνονται πανάκριβο εμπόρευμα για μας ώστε να ενισχύεται η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου».

Μεταξύ άλλων, απαιτεί δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και Ενέργεια, καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς, επανασυνδέσεις κ.ά., αλλά και σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων - λιγνίτη, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την «πράσινη» ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων.

Οι αυτοαπασχολούμενοι

Τις νέες αυξήσεις - φωτιά καταγγέλλει επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), σημειώνοντας: «Ηρθε η ώρα οι υποστηρικτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μας χτυπούν την πλάτη και ζητούν την ψήφο μας να απαντήσουν. Είναι ή δεν είναι υπεύθυνη η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης γι' αυτήν την κατάσταση;». Διεκδικεί μεταξύ άλλων τη διαγραφή χρεών για τους μικρούς επαγγελματίες και τα λαϊκά νοικοκυριά.

Για «ηλεκτροσόκ» για τους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά κάνει λόγο η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής και απαιτεί ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους Ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ