Τετάρτη 12 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Ξεσηκωμός για τη νέα κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη 18 Ιούνη

Για τη νέα κάθοδο στην Αθήνα και τη συγκέντρωση την Τρίτη 18 Ιούνη στις 10 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων προετοιμάζονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους, συνεχίζοντας αποφασιστικά, με ενότητα και ακόμα μεγαλύτερη δύναμη τον αγώνα τους για «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», για να μη μαραζώσει ο τόπος τους.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειές τους, ο λαός των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, έχοντας και την πλατιά αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, θα βρεθούν έξω από τα δικαστήρια της Αθήνας, όπου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει κατά των απολύσεών τους, προκειμένου να υπερασπιστούν οι ίδιοι το δίκιο τους, να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία, τα χωριά τους που ερημώνουν.

Το Σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας καλεί τον λαό της Λοκρίδας σε ξεσηκωμό και μαζική κάθοδο στην Αθήνα, μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους, ώστε να ακουστεί δυνατά για μια ακόμα φορά το μήνυμα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ. Θέλουμε δουλειά, καμίνια - μηχανές να ανάψουνε ξανά». Οι προετοιμασίες για τη νέα κάθοδο κλιμακώνονται με περιοδείες του Σωματείου στον χώρο του εργοστασίου και συσκέψεις με εργαζόμενους, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται πολύμορφες δράσεις για να φτάσει παντού το κάλεσμα ξεσηκωμού και μαζικής συμμετοχής.

Π. Πολίτης: «Μάρτυρες υπεράσπισης» οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας

Κάλεσμα ξεσηκωμού και μαζικής συμμετοχής στον νέο μεγάλο σταθμό του αλύγιστου αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ απευθύνει με δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, τονίζοντας:

«Από αυτήν τη νέα μάχη δεν περισσεύει κανείς. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, τους νέους, τον λαό της Λοκρίδας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας, τα συνδικάτα της Αττικής, σε ξεσηκωμό. Τους καλούμε να σταθούν και αυτήν τη φορά δίπλα μας, στη συγκέντρωση της Τρίτης 18 Ιούνη στα δικαστήρια Ευελπίδων στην Αθήνα, όπου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει τα Σωματεία. Τους καλούμε να γίνουν οι "μάρτυρες υπεράσπισής" μας, όπως οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα είμαστε μαζικά εκεί, "συνήγοροι υπεράσπισης" του δίκιου μας, των οικογενειών μας, των χωριών και του τόπου μας. Ολοι και όλες στον αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέοι αγωνιστικοί σταθμοί από τους εργαζόμενους(2024-04-23 00:00:00.0)
Αγωνιστική κλιμάκωση με κατάληψη στο εργοστάσιο της Λάρυμνας(2024-03-28 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους στις 28 Μάρτη, για να μην περάσει το έγκλημα!(2024-03-23 00:00:00.0)
Μαζικές εξορμήσεις με την ειδική έκδοση του «Ριζοσπάστη» για τον αγώνα στη ΛΑΡΚΟ(2022-02-23 00:00:00.0)
Κάλεσμα ξεσηκωμού ενάντια στη μεθόδευση για εκποίηση της ΛΑΡΚΟ(2019-12-05 00:00:00.0)
Μνημόσυνο(1996-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ