Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μνημόσυνο

Για τον αγωνιστή

Δημοσθένη Κουτσλιωτάκη

Γεννήθηκε στην Ανεμώτια Μυτιλήνης το 1943 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Καταγόταν από εργατική και αριστερή οικογένεια. Την περίοδο της χούντας βρέθηκε να κατοικεί στη Λάρυμνα και να εργάζεται στη βιομηχανία ΛΑΡΚΟ. Με την πτώση της χούντας οργανώνεται στο ΚΚΕ. Την ίδια περίοδο με την καθοδήγηση του Κόμματος ξεκίνησε τη συνδικαλιστική του δράση στη ΛΑΡΚΟ.

Κατά την ηρωική απεργία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ το 1977 ήταν αντιπρόεδρος του σωματείου και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιτυχία αυτής της μάχης. Στη συνέχεια και για πολλά χρόνια διατέλεσε πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και κατόπιν του ΔΣ του. Χρημάτισε για ένα διάστημα αντιπρόεδρος στο ΕΚ Φθιώτιδας και εκλεγόταν αντιπρόσωπος σ' αυτό, όπως και στην ΠΟΕΜ μέχρι το θάνατό του. Διατέλεσε επίσης μέλος του ΔΣ της εταιρίας ΛΑΡΚΟ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Στο Κόμμα δούλεψε σε αρκετά πόστα και αναδείχτηκε καθοδηγητικό στέλεχος. Διατέλεσε γραμματέας της ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ και της Αχτιδικής Επιτροπής Ανατολικής Λοκρίδας και ήταν μέλος της ΝΕ Φθιώτιδας και της Επιτροπής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και έλαβε μέρος ως αντιπρόσωπος στα συνέδρια του Κόμματος. Πέραν αυτών το Κόμμα τον έχρισε υποψήφιο ευρωβουλευτή και βουλευτή Νομού Φθιώτιδας. Ακόμα συμμετείχε για χρόνια στην ΕΕ της ΕΣΑΚ.

Με το ήθος του, την τίμια δράση του, την πίστη του στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του Κόμματος απέκτησε μεγάλο κύρος στο χώρο της Λάρυμνας και της ΛΑΡΚΟ στην ευρύτερη περιοχή και πανελλαδικά.

***


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ