Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέντε "Οχι" και ένα "Ναι"

Διακήρυξη της Εκλογικής Επιτροπής Στήριξης του ΚΚΕ των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Πέντε "όχι" και ένα "ναι" περιλαμβάνει η Διακήρυξη της Εκλογικής Επιτροπής Στήριξης του ΚΚΕ των συνταξιούχων του ΙΚΑ.

"Οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι θα ψηφίσουν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ γιατί είναι τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά τους. Εμείς, μια ζωή εργάτες και υπάλληλοι και τώρα συνταξιούχοι των 80 και 100.000 δρχ., τι σχέση έχουμε μ' αυτά τα κόμματα;", τονίζουν οι συνταξιούχοι.

Το πρώτο όχι αφορά τη ΝΔ, που είναι ο κύριος εκφραστής της αντιλαϊκής, συντηρητικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ο πιο πιστός υπηρέτης των διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων. Ψήφισε τους τρεις αντιασφαλιστικούς νόμους, αύξησε τη συμμετοχή στα φάρμακα σε 25%, έβαλε εισιτήρια εισόδου στα νοσοκομεία, φορολόγησε τις συντάξεις μας.

Το δεύτερο όχι αφορά το ΠΑΣΟΚ, γιατί ως κυβέρνηση εφάρμοσε τους τρεις αντιασφαλιστικούς νόμους που παρέλαβε από τη ΝΔ, αν και είχε υποσχεθεί να τους καταργήσει. Ξυλοφόρτωσε τους συνταξιούχους. Εκανε χαριστικές ρυθμίσεις στα χρέη των οφειλετών, αρνήθηκε πεισματικά την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη και το 80% του μισθού. Εδωσε αυξήσεις μέχρι και 443% σε 737 φάρμακα. Εκανε Σύνταγμα της χώρας το πρόγραμμα "σύγκλισης" και για να εξαπατήσει τους συνταξιούχους τούς πέταξε τα επιδόματα των ΕΚΑΣ.

Το τρίτο όχι αφορά το ΣΥΝ γιατί ψήφισε το Μάαστριχτ. Είναι ένθερμος υποστηριχτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του προγράμματος "σύγκλισης" και της κατάμαυρης "Λευκής Βίβλου".

Το τέταρτο όχι αφορά την Πολιτική Ανοιξη γιατί αποτελεί δημαγωγία η δήθεν υπεράσπιση των αιτημάτων των συνταξιούχων και εργαζομένων, αφού υπερθεματίζει τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το πέμπτο όχι αφορά το ΔΗΚΚΙ γιατί αποτελεί παραλλαγή της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Δ. Τσοβόλας δηλώνει ότι αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ - τονίζεται στην ανακοίνωση - ήταν το μόνο κόμμα που αντιτάχτηκε σ' αυτή την καταστροφική πολιτική, καταψηφίζοντας και ζητώντας δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Είναι το κόμμα που στην 80χρονη ιστορία του συνέβαλε σε κάθε μικρή ή μεγάλη κατάκτηση των εργαζομένων. Είναι το κόμμα της Εθνικής Αντίστασης, των θυσιών και των αγώνων. Είναι το κόμμα που υπερασπίζεται με συνέπεια τα προβλήματα της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των αγροτών, των ΕΒΕ, της νεολαίας, των γυναικών. Αγωνίζεται ενάντια στην ξένη εξάρτηση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι το μόνο κόμμα που στη Βουλή καταψήφισε όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια.

Το ΚΚΕ στις αρχές του 1994 και τον Οκτώβρη του 1995 κατέθεσε δυο προτάσεις νόμου με τις οποίες ικανοποιούνταν τα αιτήματα όλων των συνταξιούχων. Επιπλέον η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλ. Παπαρήγα, όταν ο Κ. Σημίτης ανακοίνωσε τα διαβόητα ΕΚΑΣ, ζήτησε εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τους συνταξιούχους, αλλά δεν έγινε δεκτό. Η ψήφος είναι όπλο στα χέρια μας, γι' αυτό και πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε σωστά, καταλήγει η διακήρυξη και τονίζει: "Ενα δυνατό ΚΚΕ θα αγωνίζεται και θα αντιστέκεται από καλύτερες θέσεις κατά της λιτότητας, της ανεργίας, του συμβιβασμού και της υποτέλειας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ