Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εναγώνια προσπάθεια

Προφανώς, η ηγεσία της ΝΔ έχει καταλάβει, ότι η άρχουσα τάξη στη χώρα μας, αλλά και τα διεθνή κέντρα αποφάσεων, προτιμούν σε αυτήν τη φάση το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντά τους και σπεύδει εναγωνίως να δώσει και τα δικά της διαπιστευτήρια, εκλιπαρώντας και αυτή στήριξη.

Ετσι, όπου βρεθεί και όπου σταθεί και ανάμεσα σε φιλολαϊκές δήθεν υποσχέσεις-πυροτεχνήματα στέλνει μυνήματα, ότι είναι κι αυτή εξίσου ικανή -αν όχι καλύτερη- στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Και ξέροντας, ότι ένα απο τα βασικά αιτήματα της ολιγαρχίας είναι το ξεπούλημα μεγάλων και κερδοφόρων δραστηριοτήτων του δημόσιου τομέα υπόσχεται και ξαναυπόσχεται το γρηγορότερο ξεπούλημα του ΟΤΕ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των αστικών συγκοινωνιών και άλλων δημόσιων επιχειρήσεων, όπως και τη συρρίκνωση του κράτους γενικότερα. Πάντα πιο αποφασιστικά και πιο γρήγορα απο τον δικομματικό της "εταίρο".

Δεν λέμε, φιλότιμη η προσπάθειά της, αλλά και το ΠΑΣΟΚ έχει τα δικά του ...πλεονεκτήματα. Εχει δώσει, ήδη, εξετάσεις, ότι μπορεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και πάνω απ' όλα με λιγότερες λαικές αντιδράσεις, να προωθεί αυτή την πολιτική. Εξ ου και η στήριξη που του παρέχουν τα μεγάλα αφεντικά. Μέχρι, να ξυπνήσει ο γίγαντας λαός, που λέει και ο ποιητής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ