Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η μόνη διέξοδος: ΚΚΕ

Το ΚΚΕ ποτέ δεν προσπάθησε να παραπλανήσει τους κτηνοτρόφους, όπως έκαναν και κάνουν τα άλλα κόμματα, αλλά, χωρίς να κινδυνολογεί, αποκάλυψε τον αντικτηνοτροφικό χαρακτήρα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν. Πηγαίνοντας στην κάλπη λοιπόν, οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να θυμηθούν ότι μόνο το ΚΚΕ τους είπε όλη την αλήθεια, αντιστάθηκε και καταψήφισε τη νέα ΚΑΠ και την ΓΚΑΤΤ. Μόνο το ΚΚΕ, με ειλικρίνεια και συνέπεια, στήριξε τους αγώνες των κτηνοτρόφων και τα στελέχη του πρωτοστάτησαν στην επιτυχία αυτών των κινητοποιήσεων. Επίσης, στη Βουλή κατέθεσε πληθώρα ερωτήσεων για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, θέτοντας την κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση, προ των ευθυνών τους.

Οι κτηνοτρόφοι πρέπει, ακόμα, να γνωρίζουν ότι μόνο η πολιτική του ΚΚΕ συγκρούεται με τις πολιτικές της νέας ΚΑΠ και την ΓΚΑΤΤ και έχει στόχο την ανατροπή τους. Γιατί μόνο το ΚΚΕ πιστεύει στην προστασία και ανάπτυξη της εγχώριας κτηνοτροφίας, γι' αυτό είναι αντίθετο με τις ποσοστώσεις και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας. Γιατί μόνο το ΚΚΕ πιστεύει και παλεύει για την ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στο διεθνές εμπόριο, γι' αυτό είναι αντίθετο με τις αθρόες εισαγωγές ζωοκομικών προϊόντων, που επέβαλε στη χώρα μας η Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ. Πιο ειδικά, το ΚΚΕ προτείνει, επίσης, αναδιάρθρωση της αγροτικής πολιτικής, αλλάζοντας τη σχέση της φυτικής και ζωικής παραγωγής, δηλαδή αύξηση ανάλογη των κτηνοτροφικών καλλιεργειών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μας, από εγχώριες πηγές ζωοτροφών. Προτείνει μέτρα για τον περιορισμό της ασυδοσίας του κεφαλαίου και τιμές στον παραγωγό που να ανταποκρίνονται στην αύξηση του κόστους παραγωγής. Δίκαιη ρύθμιση των χρεών των κτηνοτρόφων και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων και μείωση των επιτοκίων. Κατάργηση των ποσοστώσεων και του προστίμου συνυπευθυνότητας. Ακόμα προτείνει έλεγχο και περιορισμό των ανεξέλεγκτων εισαγωγών, καθώς και τη δημιουργία έργων υποδομής.

Πηγαίνοντας στην κάλπη λοιπόν, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να δώσουν την απάντηση που αξίζει στα κόμματα, που με τις πολιτικές τους υπονόμευσαν τους αγώνες τους και την επιβίωση των νοικοκυριών τους. Γιατί, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, ώστε να περάσουν και οι κτηνοτρόφοι στην αντεπίθεση. Ηρθε η ώρα λοιπόν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα, το οποίο συγκρούεται μετωπικά με τις αντικτηνοτροφικές πολιτικές. Πρέπει τώρα οι κτηνοτρόφοι να πούνε ΝΑΙ στο μέλλον τους και στο μέλλον των παιδιών τους. Πρέπει να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους, να αφήσουν πίσω τη μοιρολατρία και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Και αυτό θα γίνει μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ. Γιατί ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα της φωνής των κτηνοτρόφων και των αγώνων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ