Τετάρτη 12 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Νεκροί τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ από ισραηλινή επίθεση

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στα σύνορα του Ισραήλ και του Λιβάνου. Χτες, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε τρία μέλη της Χεζμπολάχ, σαν απάντηση στην κατάρριψη από την οργάνωση ισραηλινού μη επανδρωμένο αεροσκάφος Hermes-900 το μεσημέρι τη Δευτέρας.

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε πως έκανε επιδρομές σε περιοχές του Μπααλμπέκ στον βορειοανατολικό Λίβανο, όπου σκοτώθηκαν τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ, όταν χτυπήθηκε κομβόι βυτιοφόρων σε χωριό της περιοχής Χερμέλ κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Αξίζει να σημειωθεί πως το Χερμέλ απέχει 130 χλμ. από τα σύνορα του Ισραήλ, γεγονός που συνιστά ένδειξη κλιμάκωσης των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο.

Στη συνέχεια ισραηλινή στρατιωτική πηγή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι τα τρία μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον οχηματοπομπής βυτιοφόρων στον βορειοανατολικό Λίβανο. Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ είχε πραγματοποιήσει επίθεση με τουλάχιστον 50 ρουκέτες στα κατεχόμενα (από το Ισραήλ) συριακά Υψίπεδα του Γκολάν και εκτόξευσε αντιαεροπορικούς πυραύλους κατά ισραηλινού τζετ μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας που επιχειρούσε στον Λίβανο, αναγκάζοντάς το να αποχωρήσει.

Πριν μερικές μέρες, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προβλέψει την ισχυρή πιθανότητα χερσαίας εισβολής του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο, στο φόντο ανάλογων απειλών από Ισραηλινούς στρατηγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ