Παρασκευή 28 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Επανέρχεται στο ενδεχόμενο «επαναπροσέγγισης» με την Τουρκία

Στο ενδεχόμενο έναρξης διαπραγματεύσεων για μια πιθανή «αναζωογόνηση» των σχέσεων με την Τουρκία επανήλθε η ηγεσία της Συρίας, με δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ, αυτήν τη φορά στο περιθώριο συνάντησής του με τον απεσταλμένο του Ρώσου Προέδρου Αλ. Λαβρέντιεφ.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο Ασαντ δήλωσε πως η Δαμασκός είναι ανοιχτή σε όλες τις πρωτοβουλίες για τις σχέσεις Συρίας - Τουρκίας, εφόσον αυτές βασίζονται στον σεβασμό της κυριαρχίας του συριακού κράτους σε όλη την επικράτειά του και στην καταπολέμηση κάθε μορφής τρομοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Λαβρέντιεφ έσπευσε να τονίσει τη στήριξη της Μόσχας σε όλες τις προσπάθειες για την εξομάλυνση των διμερών αυτών σχέσεων, εκφράζοντας ετοιμότητα για διαμεσολάβηση και υποστηρίζοντας ότι οι σημερινές συνθήκες φαίνονται πιο ευνοϊκές από ποτέ για την επιτυχία της.

Πάντως σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η συριακή κυβέρνηση αρνήθηκε συζητήσεις με την Τουρκία, σχετικά με τη στρατιωτική παρουσία που εκείνη διατηρεί σε συριακά εδάφη που έχει καταλάβει.

Απόπειρες «επαναπροσέγγισης» Συρίας - Τουρκίας έχουν γίνει πιο σταθερά και μέσα στο 2023, με τη συμβολή της Ρωσίας αλλά και του Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ