Τρίτη 9 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ακρωτηριασμός εργάτριας σε βιομηχανία στα Τρίκαλα

Στο χέρι ακρωτηριάστηκε εργάτρια χτες, την ώρα της δουλειάς στη βιομηχανία «ΤΥΡΑΣ» στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 9.30 π.μ. μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων με ατελή ακρωτηριασμό στο αριστερό χέρι και με κακώσεις και στα δύο χέρια, ενώ έπειτα διακομίστηκε στην Αθήνα στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

«Για ακόμα μια φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ενός σοβαρού εργατικού ατυχήματος στη βιομηχανία "ΤΥΡΑΣ", που είχε σαν συνέπεια ακρωτηριασμό συναδέλφισσάς μας», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και υπογραμμίζει πως «η εντατικοποίηση της δουλειάς, η δουλειά με 10ωρα, 12ωρα, έξι και εφτά μέρες την εβδομάδα έχει σαν αποτέλεσμα εξαντλημένους εργαζόμενους να πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα».

Θεωρεί υπεύθυνες «κυβέρνηση και ΕΕ που θεσμοθετούν νόμους για να επιτρέπουν στα αφεντικά να πλουτίζουν ακόμα παραπέρα με ωράρια - λάστιχο χωρίς καμία προστασία» και απαιτεί «συστηματικούς ελέγχους ώστε να διασφαλίζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων των εργαζομένων».

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου πρόσφατα σε συνάντηση με την Επιθεώρηση Εργασίας και την Επιθεώρηση Υγιεινής και Ασφάλειας ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι με τη συμμετοχή των συνδικάτων στα αντίστοιχα κλιμάκια και απαιτεί «να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέσα για την προστασία όλων των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να μην κινδυνεύσει κανείς εργαζόμενος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ