Τρίτη 9 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΖΑΓΟΡΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Με καρότσα μεταφέρθηκε ασθενής στο Κέντρο Υγείας!

Νέο περιστατικό μεταφοράς ασθενούς με αγροτικό αυτοκίνητο σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο ασθενής μεταφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, αφού η επείγουσα και άμεση μεταφορά του δεν ήταν δυνατή από τα δύο ασθενοφόρα που διαθέτει το Κέντρο: Το μικρό ασθενοφόρο που μπορεί να προσεγγίζει στενά δρομάκια στα χωριά συντηρείται ελλιπώς, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμο, ενώ το νέο, μεγαλύτερο ασθενοφόρο δεν μπορούσε να επιχειρήσει σε στενά περάσματα, χώρια που την ίδια στιγμή βρισκόταν σε άλλη διακομιδή ασθενούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά - σημειώνει η ΚΟΒ Ζαγοράς του ΚΚΕ - «που καταγγέλλουμε το γεγονός της υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας, καθώς επανειλημμένα είτε λείπει το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και οδηγοί, είτε υπάρχει πλημμελής συντήρηση των οχημάτων».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επισημαίνει η ΚΟΒ Ζαγοράς, «υποτάσσει την ποιότητα της παρεχόμενης Υγείας μας στη λογική του κόστους - οφέλους! Η άμεση, γρήγορη, υψηλής ποιότητας παροχή υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψης αντιμετωπίζεται ως κόστος, υποβαθμίζεται και περικόπτεται συνεχώς. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται την επισκευή του ασθενοφόρου για την άμεση διακομιδή του λαού, επιλέγει για τα συμφέροντα του εφοπλισμού την αναβάθμιση του πολεμικού υλικού με δισεκατομμύρια ευρώ και την αποστολή φρεγατών και πολεμικού υλικού χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα μας, για συμφέροντα αντίθετα με τις ανάγκες μας!».

Και αναδεικνύει τις διεκδικήσεις του λαού της περιοχής για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας, ενάντια στην εμπορευματοποίηση, και για αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ