Τρίτη 9 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τοποθετεί σύστημα παρακολούθησης των εργαζομένων

Να σταματήσει κάθε τέτοια ενέργεια, απαιτεί το ΠΑΜΕ

Την απόφαση της δημοτικής αρχής Πειραιά να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης σε χώρους εργασίας του δήμου καταγγέλλει και καταδικάζει το ΠΑΜΕ, ζητώντας να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες.

Οι επιδιώξεις αυτές άλλωστε έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, που το περασμένο Σαββατοκύριακο προχώρησε σε αποχή από την υπερεργασία.

Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ, η δημοτική αρχή «στηρίζοντας και εφαρμόζοντας την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς και όλων των προηγούμενων, στον έλεγχο και την καταστολή των εργαζομένων, τοποθετεί σύστημα παρακολούθησης σε εργασιακούς χώρους, με μοναδικό στόχο την παρακολούθηση των εργαζομένων κατά την ώρα της εργασίας τους.

Προσχηματικά χρησιμοποιούν ως σκοπό την προστασία των εργαζομένων, ωστόσο ουδεμία προστασία προσφέρουν οι κάμερες παρακολούθησης στους εργαζόμενους».

Καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής, το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Προστασία για τους εργαζόμενους είναι η δημοτική αρχή να λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, και όχι να επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες στους χώρους εργασίας, όπως το αμαξοστάσιο του δήμου στην οδό Ρετσίνα 45-47. Προστασία για τους εργαζόμενους είναι να χορηγούνται στην ώρα τους όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και σε όλους τους δικαιούχους, και όχι η δημοτική αρχή Πειραιά να τους χρωστά ΜΑΠ δύο και τριών παρελθόντων ετών.

Τέλος, προστασία για τους εργαζόμενους είναι η δημοτική αρχή Πειραιά να μη βάζει το κέρδος πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Αυτά προσδίδουν προστασία στους εργαζόμενους και όχι οι κάμερες παρακολούθησης στους χώρους εργασίας, που θίγουν βάναυσα ατομικές ελευθερίες και εργασιακά δικαιώματα.

Το κλίμα παρακολούθησης και εκφοβισμού των εργαζομένων, καθώς και το "κάνω ό,τι θέλω και δεν δίνω εξηγήσεις" της δημοτικής αρχής Πειραιά, που αντλούνται από τους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ για να τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, ο αγώνας των εργαζομένων θα το σπάσει».

Τέλος, το ΠΑΜΕ «εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά. Ο δήμαρχος Πειραιά να πάρει πίσω την απόφαση και να σταματήσει κάθε ενέργεια τοποθέτησης καμερών παρακολούθησης στους χώρους εργασίας του δήμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ