Τετάρτη 24 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ

Εκατοντάδες ήδη υπογράφουν και καλούν σε λαϊκή δράση απέναντι στην εμπλοκή

Eurokinissi

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στη Θεσσαλία στο κείμενο - κάλεσμα για να δυναμώσει η λαϊκή δράση ενάντια στα ΝΑΤΟικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή, που έχουν μετατρέψει τη περιοχή σε ορμητήριο πολέμου. Ηδη είναι εκατοντάδες οι συνδικαλιστές, αγωνιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες της Θεσσαλίας που έχουν υπογράψει, εκφράζοντας «τη βαθιά ανησυχία και καταδίκη μας για τις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που σηματοδοτούν έναν νέο γύρο έντασης της ευρωατλαντικής επιθετικότητας σε όλο τον κόσμο».

Τονίζουν πως δεν δέχονται να γίνεται η Ελλάδα ορμητήριο πολέμου και ειδικά για τη Θεσσαλία υπογραμμίζουν ότι «το πλέγμα των αμερικανοΝΑΤΟικών υποδομών στην περιοχή δεν παρέχει καμία "ασφάλεια", αντίθετα αποτελεί ολοένα και μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου για τη ζωή και την περιουσία του λαού από πολλές απόψεις. Οι πυρκαγιές το προηγούμενο καλοκαίρι στη Μαγνησία, με τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της 111 ΠΜ, είναι μια καλή ..."πρόγευση" για το τι σημαίνουν στην πράξη η στροφή στην "πολεμική οικονομία", η λειτουργία στο "φουλ" των ΝΑΤΟικών βάσεων, τα φορτωμένα με όπλα και πυρομαχικά τρένα σε ένα δίκτυο γεμάτο "Τέμπη"».

Το κείμενο υπογραφών αναφέρει ακόμα ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγάλες ευθύνες. Είναι βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και εμπλέκει τη χώρα και τον λαό μας στο πολεμικό σφαγείο, για λογαριασμό των συμφερόντων της αστικής τάξης. Ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αυτήν την επικίνδυνη πολιτική, που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις, στηρίζουν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα συστημικά κόμματα».

Με τις υπογραφές τους καλούν σωματεία και μαζικούς φορείς να υιοθετήσουν το σύνθημα για «απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους», να ακουστούν πιο δυνατά τα αιτήματα να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία, να πάψουν να χρησιμοποιούνται από το ΝΑΤΟ υποδομές και εγκαταστάσεις όπως η 110 ΠΜ και η 1η Στρατιά στη Λάρισα, η 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, το λιμάνι του Βόλου κ.ά. Να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση «Ασπίδες» της ΕΕ, να επιστρέψει η φρεγάτα «Ψαρά» από τον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεμπλοκή της χώρας από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΕΕ! (2024-02-20 00:00:00.0)
Κριτήριο και στην κάλπη (2023-08-19 00:00:00.0)
Οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων σε άδικους πολέμους (2023-05-06 00:00:00.0)
Να καταγγελθεί τώρα η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις (2019-09-27 00:00:00.0)
Εξω από το Ακτιο οι "ιπτάμενοι σπιούνοι" του ΝΑΤΟ (1999-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ