Τετάρτη 24 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους

Το κοινοβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση νομοσχέδιο που θεωρεί «τρομοκρατική οργάνωση» την υπηρεσία UNRWA του ΟΗΕ

Σε μία ακόμα κλιμάκωση του ισραηλινού εγκλήματος κατά του Παλαιστινιακού λαού, το κοινοβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε τη Δευτέρα σε πρώτη ανάγνωση ένα νομοσχέδιο που κηρύσσει «τρομοκρατική οργάνωση» την Υπηρεσία Αρωγής και Εργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) και αφαιρεί τη διπλωματική ασυλία των εργαζομένων της.

Το σχέδιο νόμου, που συνδυάζει τέσσερα νομοσχέδια τα οποία υποβλήθηκαν από εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, απαγορεύει οποιαδήποτε σχέση των ισραηλινών αρχών με τη UNRWA, όπως και τη λειτουργία της σε περιοχές της λεγόμενης «ισραηλινής κυριαρχίας», συμπεριλαμβανομένης της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ως εκ τούτου, απαγορεύει επίσης την παρουσία γραφείου αντιπροσωπείας της UNRWA εντός του Ισραήλ.

Υπέρ του νομοσχεδίου - οι πρωτοβουλίες για το οποίο προήλθαν από τον κυβερνητικό συνασπισμό του Νετανιάχου και τα κόμματα της αντιπολίτευσης Yesh Atid του Γ. Λαπίντ, Hamaneh Hamalakhti του Μπένι Γκαντς και Yisrael Beytenu του Αβ. Λίμπερμαν - ψήφισαν 59 βουλευτές. Καταψήφισαν 9 βουλευτές, από τα μπλοκ «ΧΑΝΤΑΣ και Αραβικό Μέτωπο για Αλλαγή» (συμμετέχει το ΚΚ Ισραήλ) και «Ενωμένη Αραβική Λίστα».

Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ.

Οπως τονίζει: «Η απόφαση της ισραηλινής Βουλής (Κνεσέτ) να εγκρίνει στις 22/7/2024 σε πρώτη ανάγνωση ένα σχέδιο νόμου που θεωρεί την Υπηρεσία Αρωγής και Εργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) "τρομοκρατική οργάνωση" αποτελεί βήμα για την ποινικοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο βομβαρδισμός και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του κατοχικού κράτους του Ισραήλ μέσα στον αστικό ιστό της Λωρίδας της Γάζας, οι βομβαρδισμοί κατοικιών, νοσοκομείων, σχολείων κ.ο.κ., με αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων χιλιάδων αμάχων, τον εκτοπισμό εκατομμυρίων Παλαιστινίων και τον εξαναγκασμό τους σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, καθώς και η παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι πλευρές της γενοκτονίας που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, με τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και μεταξύ άλλων και της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων κομμάτων στη χώρα μας, που "παπαγαλίζουν" το δήθεν δικαίωμα του κατοχικού κράτους στην "αυτοάμυνα".

Σήμερα στην εγκληματική ισραηλινή πολιτική έρχεται να προστεθεί και η ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ προς τους Παλαιστίνιους.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα αυτή εξέλιξη, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τους "σπόνσορες" της ισραηλινής επιθετικότητας, δηλαδή τις ΗΠΑ και τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ.

Οι λαοί θα πρέπει να συνεχίσουν και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης και στην αντίστασή του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμάκωση της γενοκτονίας με επίθεση στη Ράφα και σφράγισμα μεθοριακών περασμάτων (2024-05-11 00:00:00.0)
Ενταση των ισραηλινών δολοφονικών επιθέσεων στη Γάζα, ετοιμάζεται το νέο μακελειό στη Ράφα (2024-03-30 00:00:00.0)
Το Ισραήλ εντείνει τις φονικές επιθέσεις στη Γάζα αδιαφορώντας για την απόφαση του ΟΗΕ (2024-03-27 00:00:00.0)
Ξεπέρασαν τους 30.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από το ισραηλινό έγκλημα στη Γάζα (2024-03-02 00:00:00.0)
Το Ισραήλ αναγγέλλει απροκάλυπτα τα σχέδια διαιώνισης της κατοχής (2024-01-31 00:00:00.0)
Δολοφονικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί, συνεχείς εκτοπίσεις και απειλή λιμοκτονίας (2023-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ