Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χαιρετίζει τον νικηφόρο αγώνα των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ χαιρετίζει τον μεγάλο αγώνα των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής, ο οποίος επέβαλε την υπογραφή νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση σημαντικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Οπως σημειώνει, «οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις τσάκισαν στην πράξη το νομοθετικό πλαίσιο για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου που έχουν ψηφίσει και διαμορφώσει από κοινού οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Εμειναν στα χαρτιά τα σχέδια της εργοδοσίας για 12ωρη εργασία και κατάργηση του συνόλου των αργιών.

Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη, οργανωμένοι στα σωματεία τους, να επιβάλουν τη θέλησή τους, να κάνουν "νόμο" το δικό τους δίκιο, τα δικά τους συμφέροντα.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι έμπρακτα δίπλα σε κάθε κινητοποίηση για τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων, για να μην περάσει η περαιτέρω εργολαβοποίηση, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για την ολόπλευρη προστασία του τόπου τους. Για να μπορούν τελικά, περνώντας στην αντεπίθεση, να απολαμβάνουν όλα αυτά που τους αξίζουν με βάση τη δουλειά τους, με τους ίδιους στο τιμόνι της εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ