Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Σε διπλανά κρεβάτια ασθενείς με Covid και πνευμονία!

Την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, επιβεβαιώνει και η εξής καταγγελία συγγενούς: Στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, ασθενής η οποία νοσηλεύεται με πνευμονία, διαπίστωσε ότι στο διπλανό κρεβάτι έχει γίνει εισαγωγή άλλης ασθενούς με Covid.

Στην ερώτηση γιατί δεν μεταφέρεται η ασθενής με Covid σε ειδικό θάλαμο, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος γιατί υπάρχουν αρκετά αντισώματα.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι άλλη: Στο νοσοκομείο υπάρχουν θάλαμοι οι οποίοι παραμένουν κλειστοί γιατί δεν υπάρχουν επαρκείς γιατροί και νοσηλευτές. Υπάρχουν τρομερές ελλείψεις με αποτέλεσμα να μπαίνουν καθημερινά σε κίνδυνο ασθενείς και προσωπικό.

Αυτή είναι η τραγική κατάσταση: Ασθενείς με βεβαρημένη υγεία να νοσηλεύονται στον ίδιο θάλαμο με ασθενείς που έχουν διαγνωστεί θετικοί με Covid, λόγω της διάλυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις προηγούμενες, με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης.

Αυξάνονται τα κρούσματα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 40 άνθρωποι με Covid έχασαν τη ζωή τους το διάστημα 29 Ιούλη - 4 Αυγούστου. Οι νέες εισαγωγές ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία έφτασαν τις 833 (την αντίστοιχη βδομάδα του 2023 ήταν 469).

Εγιναν 9 νέες διασωληνώσεις και συνολικά 25 ασθενείς με Covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε έξι από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν: Χανιά (+168%), Ξάνθη (+82%), Ιωάννινα (+59%), Αλεξανδρούπολη (+55%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο Ηράκλειο (+22%) και στον Βόλο (+19%).

Στους 8 έφτασαν οι νεκροί από τον Ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ μόνο την τελευταία βδομάδα εντοπίστηκαν 22 νέα κρούσματα. Συνολικά έφτασαν τα 55 κρούσματα, εκ των οποίων τα 42 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ