Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ «ΕΛΕΝΑ»
Εγκυες και εργαζόμενοι χωρίς νερό και κλιματισμό!

Η διαχρονική κρατική υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, η αποψίλωση των τεχνικών υπηρεσιών από μόνιμους εργαζομένους και πόρους, η παράδοσή τους σε εργολάβους, είναι το τραγικό αποτύπωμα για όσα ζουν τις τελευταίες βδομάδες, μέσα στο κατακαλόκαιρο, εργαζόμενοι, έγκυες και επισκέπτες στο μεγαλύτερο δημόσιο μαιευτικό νοσοκομείο, το «Ελενα».

Οπως κατήγγειλε η πρόεδρος των Εργαζομένων Κ. Ζησιμάτου, εν μέσω καύσωνα υπάρχουν ελλείψεις ακόμη και στο πόσιμο νερό και χαμηλή απόδοση του κλιματισμού, με αποτέλεσμα «να λιποθυμά προσωπικό, να λιποθυμούν έγκυες».

Τα προβλήματα οξύνονται εδώ και 2 μήνες, όταν αποσύρθηκαν και οι 29 ψύκτες, χωρίς να αντικατασταθούν, χωρίς να ενημερωθεί το προσωπικό για τον λόγο. Σε συνδυασμό με τον κακό κλιματισμό, η κατάσταση είναι αφόρητη.

Οι εργαζόμενοι σε καθημερινή βάση αναγκάζονται να πληρώνουν για εμφιαλωμένο νερό, οι γυναίκες που νοσηλεύονται βάζουν τα μπουκάλια τους πάνω στο κλιματιστικό με την υποτυπώδη ψύξη, μήπως και διατηρηθεί δροσερό. Το αποκορύφωμα, σύμφωνα με την καταγγελία της προέδρου του Σωματείου, είναι οι απειλές για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

Ολα αυτά εν έτει 2024, με τη σκληρή και ανυπόφορη πραγματικότητα να θρυμματίζει τα παχιά λόγια για «έργα εκσυγχρονισμού και ανακαινίσεις» μέσω χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, επιβεβαιώνοντας ότι η αντιλαϊκή πολιτική έχει συνέχεια και στην Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ