Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το «σουλάτσο» Γεωργιάδη στα Δωδεκάνησα

Ως θέμα «ασυνεννοησίας» μεταξύ των εργαζομένων επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση το γεγονός ότι στα - αποψιλωμένα από προσωπικό - δημόσια νοσοκομεία σ' όλη τη χώρα, οι βάρδιες και οι εφημερίες δεν βγαίνουν.

Ο λόγος για την τουρνέ του υπουργού Υγείας στα Δωδεκάνησα, ο οποίος μετά την Κω έκανε στάση στην Κάλυμνο τον Αύγουστο για να ...«δει εάν υπάρχουν» προβλήματα. Κι ας του ξέφυγε ότι είχε ενημερωθεί για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλύμνου με το που ανέλαβε υπουργός Υγείας!

Παρ' όλα αυτά «εντυπωσιάστηκε» - όπως είπε - επειδή «εδώ πάτε καλά, έχετε παθολόγους και αναισθησιολόγο»! Βέβαια, το νοσοκομείο δεν έχει καν καρδιολόγους, ακτινολόγους. Εταξε μάλιστα και προσλήψεις, αλλά από ...Σεπτέμβρη.

«Το σουλάτσο του υπουργού Υγείας της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδη, στα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία Κω και Καλύμνου αποκάλυψε για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης δεν πρόκειται ποτέ να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματά τους», υπογραμμίζει η Τομεακή Επιτροπή Β. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Αυτή η πολιτική δεν πρόκειται ούτε τα δημόσια νοσοκομεία να θωρακίσει ούτε τη δημόσια Υγεία να προστατεύσει. Γι' αυτό και τα μπαλώματα των αποσπάσεων και οι προκηρυγμένες θέσεις που μένουν κενές, αφού δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης ιατρών και νοσηλευτών».

Η ΤΕ Δωδεκανήσου του ΚΚΕ καλεί το «δεν πάει άλλο» των υγειονομικών να μετατραπεί σε παλλαϊκή διεκδίκηση για: Πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών όλων των ειδικοτήτων. Στελέχωση ΕΚΑΒ - Κέντρων Υγείας. Εκσυγχρονισμό εξοπλισμού και κτιρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ