Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Διαμαρτυρία για το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Μαράσλειο Δημαρχιακό Μέγαρο, ενάντια στην απόφαση του δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας που δίνει τη δυνατότητα στους μεγαλοεπιχειρηματίες του εμπορίου να ανοίγουν τα καταστήματά τους όλες τις Κυριακές της θερινής περιόδου (1/5 έως 31/10), πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εμπόρων (Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου κ.ά.) που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου.

Στη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο, οι εκπρόσωποι του σωματείου μετέφεραν για μια ακόμα φορά την κάθετη αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και απαίτησαν την άμεση απόσυρση της πρόσφατης απόφασης. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος παρουσίασε την απόφασή του ως αποτέλεσμα πίεσης από το υπουργείο και προσπάθησε έτσι να δικαιολογήσει το ξήλωμα της αργίας της Κυριακής, κατ' εφαρμογή των σχετικών νόμων.

Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει ότι, με βάση όσα ενημερώθηκε κατά τη συνάντηση, η απόφαση θα έχει ...αναδρομική ισχύ. Ως παράπλευρη συνέπεια, αυτό σημαίνει «πως τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στη "Lidl" από τις καταγγελίες του Σωματείου μας, για την παράνομη λειτουργία της όλους αυτούς τους μήνες, θα διαγραφούν!», σχολιάζει. «Φανερώνεται στην πράξη για άλλη μια φορά ποιος είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από αυτές τις εξελίξεις... Οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα κέρδη τους», προσθέτει και προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ