Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ
Καταγγέλλει νέες ανατροπές μέσα από τον Κανονισμό Προσωπικού

Τη νέα προσπάθεια της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να προωθήσει αντεργατικές ανατροπές μέσα από αλλαγές στον Κανονισμό Προσωπικού καταγγέλλει η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ. Ανάλογες τροποποιήσεις, όπως υπενθυμίζει, είχε επιχειρήσει η εργοδοσία και την περίοδο της υπογραφής ΣΣΕ 2021 - '24.

Ωστόσο, τα σχέδια είχαν «φρενάρει» οι δυνάμεις της ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ και οι εκπρόσωποί της στην Ομοσπονδία και τον Σύλλογο Προσωπικού. Τώρα η ΕΥΔΑΠ «προετοιμάζεται να επαναφέρει το ζήτημα, με νέο σχέδιο Κανονισμού Προσωπικού» και επιδιώκει «την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων», αναφέρει η ΕΣΚ.

Πιο αναλυτικά, με τον νέο κανονισμό, διαμορφώνεται «νέα πολιτική μισθών - αποδοχών που δεν θα εξαρτάται από τον κανονισμό και τις ΣΣΕ αλλά την "ισχύουσα μισθολογική πολιτική της εταιρείας"». Δίνεται η δυνατότητα στην εργοδοσία «να απολύει ελεύθερα και μάλιστα "με μονομερή καταγγελία από μέρους της εταιρείας" και "ανεξάρτητα από την πειθαρχική διαδικασία"» που προβλέπεται σήμερα.

Εισάγεται «όρος κινητικότητας προσωπικού», με βάση τον οποίο «τόπος εργασίας θα είναι κάθε μέρος της Ελλάδας όπου τώρα ή στο μέλλον η εταιρεία θα αναπτύξει η ίδια ή θυγατρικές της εταιρείες δραστηριότητα». Δημιουργείται «προσωπική διαφορά μισθού» στους μετατασσόμενους.

Εισάγονται «απαράδεκτες απαγορεύσεις και ερμηνείες για το τι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα» στον πειθαρχικό κώδικα, ενώ οι ποινές γίνονται βαρύτερες. Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα η ΕΥΔΑΠ να προσλαμβάνει και να διορίζει στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από το τακτικό προσωπικό.

Η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και επαγρύπνηση και διαβεβαιώνει πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε να αποκαλύψει και να αποτρέψει κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Στη νέα φάση της ιδιωτικοποίησης του νερού και των υποδομών, διαμορφώνουν το έδαφος για την προσέλκυση των νέων επενδυτών και για την κερδοφορία των μετόχων. Αυτός είναι ο δικός τους δρόμος. Ο δικός μας δρόμος επιβάλλει να προστατέψουμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ