Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Κρατικό οξυγόνο» στο κεφάλαιο: «Εργα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, συνολικού προϋπολογισμού 2 τρισ. δραχμών, που απευθύνονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της βιομηχανίας, του εμπορίου, των υπηρεσιών, αλλά και της γεωργίας, προκηρύσσει η κυβέρνηση τους αμέσως επόμενους μήνες. Πρόκειται για το πρώτο δείγμα μιας νέας κυβερνητικής προσπάθειας να αντιστρέψει το κλίμα στην οικονομία, βασιζόμενη στην αγορά, την οποία υπόσχεται να τροφοδοτήσει με ζεστό χρήμα, από τις Βρυξέλλες και τον εθνικό Προϋπολογισμό. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, πάντα με επίκεντρο τον ιδιωτικό τομέα, καθώς προετοιμάζονται αποφάσεις για ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων, αλλά και ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Το κρατικό οξυγόνο στην ιδιωτική πρωτοβουλία θα καλύψει πάντως το 35% έως 50% του προϋπολογισμού των προγραμμάτων που θα προκηρυχτούν» (Ειρήνη Χρυσολωρά - «ΝΕΑ»).

«Οχι» μόνο σε ημέτερους: «Επειτα από καθυστερήσεις μηνών το υπουργείο Οικονομίας ανήγγειλε χθες ότι αρχίζει διαδικασία μαζικών προκηρύξεων έργων του Γ` ΚΠΣ σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα και να μεταβάλει το δυσμενές κλίμα... Είναι χαρακτηριστικό ότι η μερίδα του λέοντος από τα παραπάνω κοινοτικά προγράμματα ύψους περίπου 1,5 τρισ. δρχ. θα κατευθυνθεί σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και στην ανάπτυξη επιχειρήσεων του γεωργικού τομέα. Και πάλι πάντως εκφράζονται επιφυλάξεις, κατά πόσον οι παραπάνω κοινοτικοί πόροι θα προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης και δε θα αποτελέσουν προεκλογικά εργαλεία διανομής όρων σε ημετέρους» (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΔΕΚΑΡΙΚΟΙ: «Βλέπουμε πολλές φορές να εκθειάζεται ο ήσσων μόχθος, να αποφεύγεται η εργατικότητα και η φιλοπονία και να προωθείται ως μέσο διεκδίκησης και ανάπτυξης η κοινωνική σύγκρουση. Να εμφανίζεται η πολιτική και το όραμα ως μια ανέξοδη φλυαρία, ενώ η κοινωνική ευθύνη εμφανίζεται ως αύξηση δημοσίων σχέσεων και μόνο» (Ν. Χριστοδουλάκης - ομιλία στο ΕΒΕΑ - «ΝΕΑ») (σ.σ. Ποιος δίνει σημασία σε λογύδρια, όταν οι «δουλιές» πάνε καλά...).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ