Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι «αγαθοεργίες» των ΝΑΤΟικών δεν ξεπλένουν τη σφαγή!

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καταδικάζει τη μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιείται στα Χανιά ώστε να ξεπλυθούν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί εγκληματίες. Στην προσπάθεια αυτή ηγούνται η κυβέρνηση της ΝΔ και στελέχη της Τοπικής Διοίκησης, με την ουσιαστική συμφωνία όλων των υπόλοιπων αστικών κομμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση - καταγγελία της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ:

«Το προηγούμενο διάστημα είχαμε μπαράζ "αγαθοεργιών" από τους Αμερικανούς ναύτες του ελικοπτεροφόρου "USS Wasp" και προσωπικό της βάσης. Οι ΝΑΤΟικοί έβαψαν τα κάγκελα μιας εκκλησίας στον Μουζουρά, επισκέφτηκαν μονάδα φροντίδας παιδιών παίζοντας μαζί τους μπάσκετ και ποδόσφαιρο, ενώ ο νέος διοικητής της βάσης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Χανίων και συναντήθηκε με τον διοικητή Γιώργο Μπέα. Ταυτόχρονα ο δήμος Χανίων συνδιοργάνωσε με τους ΝΑΤΟικούς Γερμανούς του ΠΒΚ το φεστιβάλ μπίρας Oktoberfest, με τα έσοδα να διατίθενται στην Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων...

Το θράσος τους δεν έχει όρια! Οι ίδιοι που συμμετέχουν στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, που υποστηρίζουν τη δράση του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες παιδιά, έρχονται στα Χανιά και νομίζουν ότι το αίμα που έχουν στα χέρια και στις στολές τους θα ξεπλυθεί με μια φωτογραφία στα τοπικά ΜΜΕ. Είναι τουλάχιστον προκλητικό τα στελέχη της Τοπικής Διοίκησης και ο διοικητής του νοσοκομείου να παρουσιάζουν τους ΝΑΤΟικούς σαν ευεργέτες, την ίδια στιγμή που η χώρα μας έχει δαπανήσει την τελευταία τριετία 21 δισεκατομμύρια ευρώ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ενώ η αποστολή ελληνικών φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα κοστίζει στον ελληνικό λαό 500.000 ευρώ τη μέρα. Είναι οι ίδιοι που μαζί με την κυβέρνηση αντιμετωπίζουν κάθε αίτημα του λαού για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στην Παιδεία και την Υγεία ως ουτοπικό. Μάλλον ο διοικητής του νοσοκομείου πήρε τεχνογνωσία από τον διοικητή της βάσης για το πώς θα αντιμετωπίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις, καθώς πλέον η παρουσία ένοπλων αστυνομικών στα νοσοκομεία έχει γίνει κανονικότητα, όπως έδειξε η πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας στο ΠΑΓΝΗ και στο Νοσοκομείο Χανίων».

«Αν νομίζουν ότι ο λαός και η νεολαία των Χανίων θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια να παρατηρούν τον τόπο τους να μετατρέπεται σε ένα ΝΑΤΟικό στρατηγείο και ταυτόχρονα σε πιθανό στόχο αντιποίνων, είναι βαθιά γελασμένοι», προσθέτει η ΤΕ Χανίων.

Και απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στα λαϊκά στρώματα της πόλης «να εναντιωθούν στη μετατροπή του τόπου μας σε μαγνήτη κινδύνων και ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, να εκφραστεί αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Σούδα ξανά το αεροπλανοφόρο «USS GERALD FORD» (2023-12-21 00:00:00.0)
Να μη μετατραπεί το λιμάνι της Πάτρας σε ακόμα ένα ΝΑΤΟικό ορμητήριο! (2022-10-14 00:00:00.0)
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Κρήτη (2019-12-07 00:00:00.0)
Περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κρήτη (2017-11-30 00:00:00.0)
Ο Ν. Σοφιανός στη Λέσβο (2015-12-16 00:00:00.0)
Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη (2001-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ