Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ - ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Επιθέσεις και αντίποινα

Η κλιμάκωση των επιθέσεων και των απειλών του Ισραήλ, των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων του σε Λίβανο και παλαιστινιακά εδάφη ρίχνει «νέο λάδι» στη φωτιά της Μέσης Ανατολής. Χτες το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως η αεράμυνα της χώρας ενεργοποιήθηκε και αναχαίτισε τουλάχιστον τρεις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή της Δαμασκού αποδίδοντάς τες στο Ισραήλ. Παρ' όλα αυτά, οι επιδρομές σύμφωνα με το πρακτορείο προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον τριών Σύρων πολιτών και τον τραυματισμό άλλων εννιά.

Χτες, δυνάμεις σιιτικής πολιτοφυλακής στο Ιράκ εκτόξευσαν τουλάχιστον δύο ρουκέτες Katyusha με στόχο στρατιωτική βάση που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Δεν προκλήθηκαν θύματα ή ζημιές επειδή οι ρουκέτες αναχαιτίστηκαν.

Χτες οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν πως εκτόξευσαν drone σε ακτές του Ισραήλ στη Μεσόγειο, αλλά αυτό αναχαιτίστηκε στη συνέχεια από τον ισραηλινό στρατό. Προχτές ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν το δεύτερο, σε μία βδομάδα, αμερικανικό αναγνωριστικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος.

Παράλληλα, χτες βρετανική υπηρεσία ναυτιλιακής ασφάλειας ανέφερε πως σημειώθηκαν δύο επιθέσεις σε εμπορικά πλοία ενώ έπλεαν στη Βόρεια Ερυθρά Θάλασσα. Το ένα εκ των δύο είναι ελληνικών συμφερόντων με σημαία Λιβερίας. Πρόκειται για το πλοίο «Minoan Courage» (χωρητικότητας 76.800 dwt, κατασκευής 2004 με σημαία Λιβερίας). Αναφέρθηκαν υλικές ζημιές αλλά όχι πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες μεταξύ του πληρώματος. Το άλλο πλοίο φέρεται πως λέγεται «Cordelia Moon» και δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι ενώ έπλεε βορειοδυτικά του λιμανιού της Χοντέιντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ