Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι και οι βάσεις τους

Κλιμάκωση με συλλαλητήρια το Σάββατο 5 Οκτώβρη σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Αγρίνιο ενάντια στην πρόβα πολέμου «Ramstein Flag 24»

Σε συνεχείς πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας τους σε όλη την ευρύτερη περιοχή, κατά της διεξαγωγής της ΝΑΤΟικής άσκησης πρόβας - πολέμου «Ramstein Flag 24», που ξεκίνησε τη Δευτέρα στην 117 ΠΜ της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα, προχωρούν τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Αμαλιάδας, καθώς και οι Επιτροπές Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας και Ηλείας.

Επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν για τον λαό συνολικά από τους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, την ώρα μάλιστα που εντείνεται η επιθετικότητα του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και συνεχίζεται αδιάκοπα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, οι συνδικαλιστικοί φορείς και οι Επιτροπές Ειρήνης καλούν σε κλιμάκωση της πάλης.

Μετά το συλλαλητήριο - πρώτη απάντηση τη Δευτέρα στην Ανδραβίδα, καλούν σε νέα συλλαλητήρια το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 11 π.μ. σε Πάτρα (πλατεία Τριών Συμμάχων) και Αμαλιάδα (πλατεία Αγίου Αθανασίου), ενώ χτες πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις και περιοδείες ενημέρωσης στην Ανδραβίδα, τα Λεχαινά, καθώς και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας.

Παράλληλα, τα αιτήματα και το κάλεσμα των ΕΚ και των Επιτροπών Ειρήνης βρίσκουν ανταπόκριση και σε άλλες περιοχές, με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου να ανακοινώνει και αυτό χτες αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση με αφορμή και τη ΝΑΤΟική άσκηση, το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Απαιτώντας να σταματήσει η άσκηση, να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι, οι φορείς απαιτούν:

«Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Κανένας αξιωματικός, στρατιώτης, ναύτης έξω από τα σύνορα. Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων. Καμία φρεγάτα στη Μέση Ανατολή. Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα. Ποτέ ξανά πυρηνικά στον Αραξο. Λευτεριά στην Παλαιστίνη, ο παλαιστινιακός λαός να αποκτήσει τη δική του πατρίδα».

Πολύμορφες κινητοποιήσεις αύριο Πέμπτη από το ΚΚΕ

Εξάλλου, με κάλεσμά τους που αναφέρουν, μεταξύ άλλων, «Ούτε γη ούτε νερό στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες των λαών!», η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής της ΚΝΕ, με αφορμή τη συγκεκριμένη άσκηση, καλούν τους εργαζόμενος, τον λαό, τη νεολαία να εκφράσουν την αντίθεσή τους μέσα από τους μαζικούς φορείς τους.

Εκτός της πλατιάς ενημέρωσης του λαού, συνεχίζονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες, όπου αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν δράσεις από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους νομούς.

Συγκεκριμένα, στην Αχαΐα στις 6.30 μ.μ. σε κάθε γειτονιά της Πάτρας, στην Κ. Αχαγιά, και στο Αίγιο, στην Ηλεία το απόγευμα σε Πύργο, Αμαλιάδα, Λεχαινά, Ανδραβίδα, Κυλλήνη, Βαρθολομιό, Γαστούνι, Τραγανό, στην Αιτωλοακαρνανία (7 μ.μ.) στις κεντρικές πλατείες Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας, στη Ζάκυνθο (7 μ.μ.), στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας (παλιά Νομαρχία) και στην Κεφαλονιά (7 μ.μ.) στην πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι και στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου.

Με το τέλος της άσκησης στις 11 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί παγκινητοποίηση στην έδρα της 117 ΠΜ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ