Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Την Παρασκευή η σύσκεψη ενάντια στα πλωτά αιολικά πάρκα

Σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης απέναντι στα επιχειρηματικά σχέδια για την εγκατάσταση γιγαντιαίου αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό Κόλπο καλούν την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στις 6 μ.μ., στο ΕΚ Πάτρας, η δημοτική αρχή της πόλης και τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Το κάλεσμά τους υπογράφουν επίσης ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού - Μεσολογγίου «Το Αιτωλικό» και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας. Καλώντας σε σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης, απευθύνονται σε κάθε εργατικό συνδικάτο, λαϊκό φορέα σε όλη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

«Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, στους συνταξιούχους, στους χιλιάδες ανέργους, στους συλλόγους των αλιέων, των αγροτών ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης γιγαντιαίου αιολικού πάρκου μέσα στον Πατραϊκό Κόλπο, που επιχειρείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος για τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα, που εκπονήθηκε από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων ΑΕ (ΕΔΕΥΕΠ)», σημειώνουν, προσθέτοντας:

«Απευθύνουμε κάλεσμα στους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, στις γυναίκες και στη νεολαία της περιοχής μας, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, σε κάθε μαζικό φορέα για να συντονίσουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό για να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα σχέδια για τα πλωτά αιολικά πάρκα που θα έχουν τραγικές συνέπειες στη ζωή των κατοίκων της περιοχής, καταστρέφοντας το φυσικό κάλλος της, αλλά και με σοβαρές συνέπειες στις ακτές, στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού, σε χερσαίες ζώνες Natura, συνολικά στον θαλάσσιο πλούτο του Πατραϊκού Κόλπου, στο θαλάσσιο περιβάλλον, στα οικοσυστήματα».

Οι φορείς απαιτούν «να μην πραγματοποιηθεί καμία ανάπτυξη πλωτών ή σταθερής βάσης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΥΑΠ) στον Πατραϊκό Κόλπο. Να μην παραδοθούν τα βουνά, οι παραλίες, το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Φθηνό ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά, καμιά διακοπή ρεύματος σε εργατική - λαϊκή οικογένεια, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες. Ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της περιοχής».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ήδη στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, έπειτα από εισήγηση της δημοτικής αρχής, ομόφωνα ενέκρινε το ψήφισμά της κατά της εγκατάστασης των πλωτών αιολικών πάρκων στον Πατραϊκό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ