Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Με ευθύνη του κράτους να ολοκληρωθεί το έργο του Μητροπολιτικού Πάρκου

Τώρα με ευθύνη του κράτους να ολοκληρωθεί το έργο του Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», χωρίς άλλες καθυστερήσεις, για να αποδοθεί στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της πόλης, απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παύλου Μελά.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μάριο Παλάντζα, δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισκέφθηκε τα εργοτάξια στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων.

Επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά μεγάλες καθυστερήσεις που αφορούν έργα και υποέργα των διαφόρων προγραμματικών συμβάσεων, που έχουν υπογραφεί από την έναρξη της επένδυσης. Σύμφωνα με τη Μελέτη Οικονομικής Βιωσιμότητας, το Μητροπολιτικό Πάρκο έπρεπε να λειτουργεί από την αρχή του 2024 και να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από την αρχή του 2025, δηλαδή να έχουν ολοκληρωθεί δενδροφυτεύσεις, πλατείες κ.λπ. και να λειτουργεί το σύνολο των 26 κτιρίων, αφού προηγούμενα θα έχουν αποκατασταθεί.

Αυτήν τη στιγμή η εικόνα του έργου δεν έχει καμία σχέση ούτε με τους αρχικούς σχεδιασμούς ούτε με τις δηλώσεις του ίδιου του δημάρχου, που μιλάει για πορεία ολοκλήρωσης του έργου.

Ουσιαστικά οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ξεκινήσει σε μόλις ένα κτίριο (κτίριο Α2) και εκείνες προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, που θέτουν σε αμφισβήτηση αν θα ολοκληρωθούν ακόμα και με την παράταση της σύμβασης, δηλαδή τον Ιούλη του 2025. Η πλειοψηφία των υπόλοιπων κτιρίων έχει εικόνα εγκατάλειψης, η οποία προκαλεί ακόμα και κινδύνους για τους διερχόμενους μέσα από το πρώην στρατόπεδο. Ο περιβάλλων χώρος επίσης βρίσκεται πολύ πίσω από την υλοποίηση του σχεδιασμού που έθεσε η σύμβαση, η οποία υπογράφηκε στις 27 Σεπτέμβρη του 2021. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει μπει ούτε δέντρο από τα 10.000 που είναι προγραμματισμένο να φυτευτούν.

«Το σύνολο των καθυστερήσεων επιβεβαιώνουν ότι ο σημερινός καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η σύμφυση Τοπικής Διοίκησης και επιχειρηματιών σε όλα τα επίπεδα, η κρατική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δήμων με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, είναι όλοι αυτοί οι παράγοντες που όχι μόνο δεν επιταχύνουν την ολοκλήρωση έργων και υποδομών αλλά αποτελούν τροχοπέδη για την κάλυψη των σημερινών κοινωνικών αναγκών της πλειοψηφίας», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παύλου Μελά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ