Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κι άλλα όπλα από την Ελλάδα στην Ουκρανία;

Η χτεσινή υπογραφή της συμφωνίας για την «ασφάλεια», ανάμεσα στην ελληνική και την ουκρανική κυβέρνηση, συμπίπτει με τις πληροφορίες ότι επίκειται η προώθηση ενός ακόμα φορτίου με όπλα από τη χώρα μας στην Ουκρανία, είτε απευθείας, είτε με «μεσάζοντες», υλοποιώντας σχετικές συμφωνίες. Σύμφωνα με όσα συζητιούνται, η μεταφορά αυτού του υλικού θα κορυφωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και, όπως ακούγεται, περιλαμβάνει οπλικά συστήματα αναγκαία για την άμυνα της χώρας και πλήρως λειτουργικά.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση «πέρασε» από τη Βουλή διακρατική συμφωνία για μεταφορά πολεμικού υλικού στην Τσεχία, χωρίς να διαψεύδει ότι αυτό προορίζεται για τον ουκρανικό στρατό.

Μέσα στο καλοκαίρι επίσης, η χώρα μας έπαιξε κομβικό ρόλο στη φύλαξη και μεταφορά ενός μεγάλου φορτίου με πολεμικό υλικό από τις ΗΠΑ, το οποίο - για δικούς της λόγους - αρνήθηκε να παραλάβει και να διεκπεραιώσει η Ισπανία. Το φορτίο αυτό, που περιείχε επικίνδυνο ή και απαγορευμένο από διεθνείς συνθήκες πολεμικό υλικό, φυλάχτηκε για μεγάλο διάστημα σε ειδικά διαμορφωμένους στρατιωτικούς χώρους, σε μυστική τοποθεσία και στη συνέχεια προωθήθηκε στον τελικό προορισμό με ευθύνη των Αμερικανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ