Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με την ανεξάντλητη δύναμη του δίκιου των πολλών, συντονιζόμαστε ενάντια στις θυσίες για τα κέρδη των λίγων!
  • Πανηπειρωτική σύσκεψη την Κυριακή στα Γιάννενα
  • Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ανεβάζουν «στροφές» για την επιτυχία της Πανηπειρωτικής σύσκεψης οι Κομματικές Οργανώσεις της Ηπείρου και της Λευκάδας με θέμα «Με το δίκιο των πολλών, ενάντια στις θυσίες για τα κέρδη των λίγων». Στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα την ερχόμενη Κυριακή στις 10 π.μ. στο Καμπέρειο Θέατρο, θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία η Μαρία Ανδρεάδου, μέλος του Γραφείου Περιοχής και Γραμματέας της ΤΕ Ιωαννίνων, σε δήλωσή της τονίζει ότι «σε μία περίοδο που η επίθεση της κυβέρνησης στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, στη νεολαία, φαίνεται να μην έχει σταματημό, οι κομμουνιστές παίρνουμε την ευθύνη να μπούμε μπροστά στην οργάνωση νέων αγώνων, απεργιών, κινητοποιήσεων που να βάζουν πραγματικό φρένο στα σχέδια της αστικής τάξης για περισσότερα κέρδη με το αίμα των λαών.

Είναι όπλο στα χέρια μας η προγραμματισμένη συνάντηση του ΚΚΕ και μάλιστα με τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, με εκατοντάδες εκλεγμένων και μελών δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων, δεκάδων μαζικών φορέων σε αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, αγροτοκτηνοτρόφους, γονείς, μέλη πολιτιστικών, αθλητικών και φοιτητικών συλλόγων.

Σε αυτή την Πανηπειρωτική σύσκεψη θα συναντηθούμε όλοι εμείς που ασφυκτιούμε σε μια καθημερινότητα που μετατρέπεται σε εφιάλτη, που μας αφήνει χωρίς στέγη, χωρίς θέρμανση, χωρίς Ενέργεια, χωρίς σχολεία, χωρίς νοσοκομεία, χωρίς υποδομές σε αθλητισμό, πολιτισμό, χωρίς εισόδημα που να καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες μίας οικογένειας.

Θα συναντηθούμε όλοι εμείς που δεν αρκούμαστε στο "κάτι πρέπει να γίνει", που δεν ψάχνουμε σωτήρες, που εμπνεόμαστε από το σύνθημα "μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό" και το κάνουμε πράξη με κάθε αφορμή. Ολοι εμείς που δεν έχουμε σκοπό να "κληρονομήσουμε" στα παιδιά μας εφταήμερα, μισθούς πείνας, εξοντωτικά σχολεία, εμπορευματοποιημένα νοσοκομεία, σάπιες αξίες και ιδανικά.

Στην οργάνωση της πάλης βρίσκεται όλη αυτή η δύναμη που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, αυτή η δύναμη πολλαπλασιάζεται με τον συντονισμό της πάλης μας και γίνεται ικανή να δυσκολέψει κυβερνήσεις, να ακυρώσει σχέδια, να έχει κατακτήσεις.

Η πείρα όλων μας είναι πλούσια από τα χρόνια της προηγούμενης οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης μέχρι και την πανδημία, από τις μεγάλες κινητοποιήσεις για να μη συγκαλυφτεί το έγκλημα στα Τέμπη μέχρι τις απεργίες της χρονιάς που πέρασε. Πείρα και συμπεράσματα πολύτιμα για τις επόμενες μάχες, σε συνθήκες που η εμπλοκή της χώρας στο ιμπεριαλιστικό μακελειό θα καθορίζει και την αγριότητα της αστικής τάξης στο σύνολο των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Την Κυριακή, στο Καμπέρειο Θέατρο, θα είμαστε όλοι εμείς που παίρνουμε θέση στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με οργάνωση, αλληλεγγύη, στους αγώνες για το δίκιο μας!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε σύσκεψη σωματείων και φορέων στα Γιάννενα (2024-10-17 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (2024-10-16 00:00:00.0)
Ο πατραϊκός λαός δεν μένει με σταυρωμένα χέρια, διεκδικεί το δίκιο του (2020-07-08 00:00:00.0)
Οι ναυτεργάτες να πετάξουν στη θάλασσα τις ατομικές συμβάσεις (2013-04-19 00:00:00.0)
Η ανακοίνωση των μέτρων να βγάλει το λαό στους δρόμους! (2012-10-05 00:00:00.0)
Να δοθεί βάρος στις Επιτροπές Αγώνα (2010-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ