Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΑΡΜΕΝΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Ο Πασινιάν καλεί σε άμεση υπογραφή συνθήκης «ειρήνης»

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Ν. Πασινιάν, πρότεινε στον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ι. Αλίεφ, να πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις και να υπογραφεί άμεσα «ειρηνευτική» συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, δήλωσε στο «Armenpress» ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις εξωτερικές σχέσεις, Σ. Καντανιάν.

Οπως είπε, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών στη Μόσχα στις 7 - 8 Οκτώβρη, στις άτυπες επαφές που είχαν οι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, ο Πασινιάν πρότεινε να συναντηθούν οι δύο ΥΠΕΞ και να εξεταστούν ένα ή δύο άρθρα της «συνθήκης ειρήνης» όπου δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία και στη συνέχεια οι ηγέτες να υπογράψουν τη συνθήκη πριν από τη Διάσκεψη για το Κλίμα (COP29) στο Μπακού (11 - 22 Νοέμβρη).

Νωρίτερα, ο Πασινιάν είχε δηλώσει ότι Γερεβάν και Μπακού έχουν καταλήξει στο 80% της «ειρηνευτικής» συμφωνίας και πρότεινε στο Αζερμπαϊτζάν να υπογράψει τα σημεία που είχαν συμφωνηθεί.

Στο μεταξύ, σήμερα θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη η συνάντηση των ΥΠΕΞ του σχήματος «3+3» για τον Νότιο Καύκασο (συμμετέχουν Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ρωσία, Τουρκία και Ιράν, ενώ η Γεωργία έχει αποχωρήσει).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ