Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αύριο η μεγάλη κινητοποίηση στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου ενάντια στο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό Κόλπο

Σε συγκέντρωση καλεί η Επιτροπή Αγώνα που στηρίζουν πάνω από 170 φορείς

Εντείνει τις δράσεις της ενάντια στην κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό Κόλπο η Επιτροπή Αγώνα των φορέων της Δυτικής Ελλάδας, η οποία προχωρά σε μεγάλη κινητοποίηση αύριο, Σάββατο, στις 5.30 μ.μ. στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, με προσυγκέντρωση στο κάστρο του Ρίου στις 5 μ.μ.

Το κάλεσμα της επιτροπής δημοτικής αρχής Πάτρας, Εργατικών Κέντρων Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού - Μεσολογγίου «ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ» βρίσκει καθημερινά απήχηση. Από τους 130 φορείς που συμμετείχαν κατά τη σύσκεψη συγκρότησης της Επιτροπής Αγώνα, υπογράφοντάς το, σήμερα το στηρίζουν πάνω από 170, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω τους σχεδιασμούς για το πλωτό αιολικό πάρκο.

Μετά την πρώτη μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις έδρες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε Πάτρα και Μεσολόγγι, με σύνθημα «Οχι στο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό, φθηνό ρεύμα για όλο το λαό», το βάρος πέφτει στο αυριανό αγωνιστικό ραντεβού, προκειμένου να δοθεί αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης των σχεδιασμών κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων, ΕΕ, των σχετικών Οδηγιών της και όλων όσοι τις στηρίζουν, ακόμη και αν παρουσιάζονται αντίθετοι στο πάρκο σήμερα.

«Λεφτά δεν... υπάρχουν για τον λαό»

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι στενάζουν από την ακρίβεια, που πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για να ποτίζουμε τα χωράφια μας και να 'χουμε ρεύμα στις στάνες μας, στενάζοντας από τις αυξήσεις και ενώ μας δηλώνουν προκλητικά ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, κυβέρνηση, ΕΕ και τα κόμματα που στηρίζουν αυτήν την πολιτική, επιδοτούν με πακτωλούς χρημάτων τέτοιου είδους σχεδιασμούς», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, Γιάννης Καρναβιάς, ο οποίος, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη κινητοποίηση στη γέφυρα, υπογραμμίζει:

«Πρόκειται για σχέδια που εντάσσονται στη λεγόμενη πολιτική "απελευθέρωσης" της Ενέργειας, που επιδοτεί με "ζεστό" χρήμα μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και σε αυτόν τον κλάδο και δεν βρίσκει δεκάρα τσακιστή να δώσει στα αιτήματά μας για αφορολόγητο πετρέλαιο, αναπλήρωση εισοδημάτων μας από ζημιές, αποζημιώσεις και για άλλα καθημερινά μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Εξηγεί ότι συνέπειες θα υπάρξουν και στο περιβάλλον εφόσον «γιγαντιαίες εγκαταστάσεις αναμένεται να γεμίσουν τον Πατραϊκό πλήττοντας τη θάλασσα, το οικοσύστημά της, αλλά και τους ψαράδες, αφού θα μειωθεί και το πεδίο που θα μπορούν να ασκούν τη δραστηριότητά τους».

Σε συνέχεια της ενημέρωσής της προς τον λαό, η Επιτροπή Αγώνα σε κάλεσμά της σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Προετοιμάζουμε αποφασιστική, μαζική, συντονισμένη και μαχητική αγωνιστική απάντηση. Οι αγώνες μας μπορούν να ακυρώσουν τα σχέδια εγκατάστασης των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, όπως έβαλαν φρένο στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε Πλάτανο, Τσελέικα και Αγιο Βασίλη του δήμου Πατρέων, αλλά και στον Ερύμανθο».

Τονίζοντας πως ό,τι κέρδισε ο λαός ήταν από τους αγώνες του, απαιτεί επιπλέον «να μην παραδοθούν τα βουνά, οι παραλίες, το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας στους επιχειρηματικούς ομίλους, φθηνό ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά, καμιά διακοπή ρεύματος σε εργατική - λαϊκή οικογένεια, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες. Ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ