Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να απαλλαγούν τα φιλοδωρήματα από κάθε φόρο και εισφορά

Τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη φορολόγηση του φιλοδωρήματος σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι στο έδαφος της εξάπλωσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, δικαστική απόφαση επέβαλε τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων, ενώ μετά από τις πρώτες αντιδράσεις η κυβέρνηση εξήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για «αφορολόγητα φιλοδωρήματα μέχρι το ποσό των 300 ευρώ τον μήνα για κάθε εργαζόμενο».

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για τη νομοθετική ρύθμιση φορολόγησης του φιλοδωρήματος αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι τη "νύφη" θα την πληρώνουν μόνιμα η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Την ίδια ώρα που τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια, στις μεταφορές, στον τουρισμό και στο εμπόριο μένουν στο απυρόβλητο, η κυβέρνηση θέτει αφορολόγητο όριο στα φιλοδωρήματα τα 300 ευρώ μηνιαίως. Την ίδια ώρα που στουμπώνουν τα μεγάλα μονοπώλια με ζεστό χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης, που αποτελεί χρήμα των φορολογουμένων, κυνηγούν τα φιλοδωρήματα όσων περνούν ατέλειωτες ώρες μέσα στις κουζίνες, στους δρόμους και στα ξενοδοχεία - κάτεργα, σακατεύοντας την υγεία τους και βγάζοντας τρομακτικά κέρδη για τα αφεντικά», σημειώνει το Συνδικάτο.

Στηλιτεύσει ακόμα τη στάση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού που θεωρεί «νίκη» το αφορολόγητο των 300 ευρώ, «λες και χρωστάμε κι από πάνω σε ένα κράτος που διαχρονικά ξεζουμίζει από το εισόδημά μας ό,τι απομένει από την κλοπή του ιδρώτα μας από τη μεγαλοεργοδοσία».

«Αυτό που έχει ανάγκη η εργατική τάξη είναι να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα που αποτελούν τη βάση για να μπορούμε να καλύψουμε σήμερα τις ανάγκες μας», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο. Διεκδικεί την απαλλαγή του φιλοδωρήματος από κάθε φόρο και εισφορά, καθώς και μια σειρά αιτήματα που μπορούν να δώσουν ανάσα από τη φορολεηλασία και την ακρίβεια: Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης, γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως διατροφής (π.χ. ψωμί, γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης, όπως και στις αντίστοιχες πρώτες ύλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ