Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «IRON MOUNTAIN»
Με μεγάλη συμμετοχή οι χτεσινές στάσεις εργασίας

Με μαζική συμμετοχή στις στάσεις εργασίας που είχαν προκηρύξει στην πρωινή και την απογευματινή βάρδια, οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της «Iron Mountain» στον Κεραμεικό απαίτησαν χτες μέτρα για την προστασία της ζωής τους και δουλειά με δικαιώματα, στέλνοντας μήνυμα στην εργοδοσία πως δεν της επιτρέπουν να τους θεωρεί «αναλώσιμους». Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από τους εργαζόμενους μετά τον θάνατο μιας συναδέλφου τους από εγκεφαλικό την ώρα της δουλειάς και προκηρύχθηκε από τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote e-value», εκπρόσωπος του οποίου χαιρέτισε την κινητοποίηση. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε επίσης ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ. Καθώς οι εργαζόμενοι των δύο εταιρειών συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο, διεκδικούν από κοινού γιατρό Εργασίας σε κάθε χώρο και βάρδια, φορητό απινιδωτή, καθώς και φαρμακείο με όλα τα αναγκαία. Μάλιστα, προσανατολίζονται σε νέες κοινές παρεμβάσεις για το ζήτημα.

Εκτός από τα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία, οι εργαζόμενοι διεκδικούν να καταργηθούν οι μηνιαίες συμβάσεις, να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου με πλήρη δικαιώματα, να καταργηθεί κάθε «ενοικίαση» από τρίτες εταιρείες, να σταματήσει κάθε προσπάθεια πίεσης μέσω των ημερήσιων στόχων, να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις που λήγουν το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ