Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ στην Πάτρα

Σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις έδρες του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Πάτρα, προχώρησε χτες το πρωί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας, απαιτώντας μεταξύ άλλων να προχωρήσουν οι καταγραφές και αποζημιώσεις για τις ζημίες σε καλλιέργειες από ασθένειες αλλά και από την πυρκαγιά στον δήμο Ερυμάνθου το καλοκαίρι καθώς και να μην επιστραφεί δεκάρα από τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά ενισχύσεων.

Στην παρέμβαση στον ΕΛΓΑ, σημειώθηκε ότι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ερυμάνθου αναμένουν από τις 21 Ιούνη μετά την καταστροφική πυρκαγιά, καταγραφές των ζημιών τους σε καλλιέργειες και εγκαταστάσεις. Αντίστοιχα, αναμένονται τα αποτελέσματα ενστάσεων για τα απαράδεκτα πορίσματα εκτιμήσεων για τον «Ντάνιελ» στην Αιγιαλεία.

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώθηκαν οι καταστροφικές συνέπειες της ΚΑΠ της ΕΕ που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά, με αποτέλεσμα το 40% των επιδοτήσεων να περικοπούν και την ίδια ώρα ο Οργανισμός να ζητά με «ραβασάκια» επιστροφή ποσών που έλαβαν, επικαλούμενος «λάθη».

Τονίζοντας ότι με αγώνες ανατρέπονται οι πολιτικές που ξεκληρίζουν τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, η ΟΑΣΑ απαίτησε, επίσης, άμεσες καταγραφές και αποζημιώσεις των πληγέντων στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ΕΛΓΑ κρατικό φορέα που να χρηματοδοτείται και να αποζημιώνει, στελέχωσή του με όλο το αναγκαίο προσωπικό.

Επιπλέον, να σταματήσει η απαράδεκτη απαίτηση επιστροφής ενισχύσεων, να καταβληθούν όσες οφείλονται στους παραγωγούς από το 2014 από τα λάθη ΟΠΕΚΕΠΕ και «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», καμία περικοπή στις ενισχύσεις, σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία.

Μέσα στις επόμενες μέρες, άλλωστε, η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε συσκέψεις ενημέρωσης αλλά και οργάνωσης της πάλης στα χωριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ