Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για τα μορφωτικά δικαιώματα, ενάντια στις διώξεις

Αγωνιστικά θα απαντήσουν στις διώξεις και την τρομοκρατία της κυβέρνησης

Οι όροι με τους οποίους εργάζεται και ζει ο εκπαιδευτικός, οι όροι που λειτουργεί το σχολείο, η διεκδίκηση οι εκπαιδευτικοί να μορφώνουν με αξιοπρέπεια τα παιδιά σε ένα σχολείο που τους αξίζει απέναντι στην πολιτική της «παιδείας - εμπόρευμα» που προωθεί η κυβέρνηση βρίσκονται στο επίκεντρο της απεργίας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 23 Οκτώβρη.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη, τα σωματεία των δασκάλων και οι ΕΛΜΕ συγκεντρώνονται στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις θα βρεθούν και τα σωματεία εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κόντρα στην υπονόμευση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, αφού οι μισές περίπου κατά τόπους ΕΛΜΕ έχουν πάρει αποφάσεις για τρίωρες στάσεις εργασίας.

Στα κύρια αιτήματα της ΔΟΕ συμπεριλαμβάνονται οι αυξήσεις στους μισθούς, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα, ίσα δικαιώματα σε μόνιμους και αναπληρωτές, 9μηνη άδεια ανατροφής στους αναπληρωτές. Σε μία σχολική χρονιά που ξεκινά με συμπτύξεις τμημάτων και χιλιάδες κενά, σε ασυντήρητα κτίρια και άδεια σχολικά ταμεία, ζητούν να χρηματοδοτηθούν τα σχολεία στο ύψος όλων των αναγκών, να μειωθεί ο αριθμός στην τάξη, να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις.

Δεν περνά η τρομοκρατία!

Μέσα από τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις συγκεντρώσεις, οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τη μάχη ενάντια στην κατηγοριοποίηση και δίνουν για μια ακόμα φορά απάντηση στην εντεινόμενη επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα ήρθαν και απαράδεκτες ποινές.

Πιο συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής αποφάσισε για διευθυντές και υποδιευθυντές Δημοτικών σχολείων και προϊστάμενους νηπιαγωγείων να τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους και να τους αποκλείσει από τη διαδικασία επιλογής για οποιαδήποτε θέση στελέχους για τα επόμενα 8 χρόνια, επειδή είτε αρνήθηκαν να αξιολογηθούν είτε «παρακώλυσαν με τη στάση τους τη διαδικασία της αξιολόγησης». Στον Πειραιά, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπονται εκπαιδευτικοί για τη συνδικαλιστική τους δράση, ενώ αντίστοιχες διώξεις απλώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Θα βρουν μπροστά τους ολόκληρο τον κλάδο ενωμένο», τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», με αφορμή τα παραπάνω, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα περάσουν αυτές οι τακτικές.

«Η κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘΑ και τα πρόθυμα στελέχη τους στις ΔΙΠΕ όλης της χώρας βρίσκονται σε τεράστιο αδιέξοδο», τονίζει η ΑΣΕ, σχολιάζοντας πως την ίδια στιγμή που δεν μπορούν να προμηθεύσουν τα σχολεία με τα απαραίτητα, με τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται, να δώσουν ουσιαστικές αυξήσεις, μπορούν ταχύτατα, με τρομερή σπουδή και σχέδιο, να στέλνουν ειδοποιητήρια, με μέιλ, κλητήρες και κάθε άλλον απίθανο τρόπο, να τρομοκρατούν τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται και στηρίζουν το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά. Είναι ικανότατοι να διώκουν, να απειλούν με πειθαρχικά και καθαιρέσεις όσους ζητούν λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα των σχολείων, στήριξη της μαθησιακής διαδικασίας με το αναγκαίο προσωπικό, αυξήσεις για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Μπορούν να κυνηγούν με μεγάλη συνέπεια, αυτό που πραγματικά τελικά φοβούνται, το ίδιο το δικαίωμα των εργαζομένων να συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους. Το αδιαπραγμάτευτο και αναφαίρετο δικαίωμά μας στην απεργία!»

«Οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι σαν μια γροθιά μέσα από τα σωματεία μας θα βγούμε πάλι νικητές! Τους λέμε καθαρά, στον πόλεμο που μας κήρυξαν απαντάμε με πόλεμο! Κάθε χέρι που θα σηκώνεται απέναντι σε απεργό θα "κόβεται"», τονίζει μεταξύ άλλων η ΑΣΕ, καλώντας να δοθεί μαζική απάντηση την Τετάρτη 23 Οκτώβρη με καθολική συμμετοχή στην απεργία, στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια, στηρίζοντας και την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά την ίδια μέρα, στις 10 π.μ. στην ΠΔΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανεκπαιδευτική απεργία και συγκεντρώσεις αύριο (2023-02-14 00:00:00.0)
Βήμα κλιμάκωσης της πάλης για την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού (2020-10-16 00:00:00.0)
Νέα απεργιακή κινητοποίηση σήμερα (2019-01-17 00:00:00.0)
Με απεργία απαντούν στο νομοσχέδιο - προαναγγελία απολύσεων (2019-01-10 00:00:00.0)
Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις (2013-09-24 00:00:00.0)
Μαζική η συμμετοχή την πρώτη μέρα απεργίας (2013-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ