Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Να ανακληθεί η απόλυση μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου

Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση έξω από τα δικαστήρια

Την ανάκληση της απόλυσης του Ιάσονα Ακριβού, μέλους της διοίκησης του ΕΚΝ Λάρισας και της Ενωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας από την «ΑΡΜΟΣ ΠΡΟΚΑΤ», απαίτησαν χτες με παρέμβασή τους, μπροστά από τα δικαστήρια, συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου και σωματείων της πόλης.

Οπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη εργοδοσία είχε προβεί στην απόλυση τον Δεκέμβρη του 2023. Για την ενέργειά της αυτή προφασίστηκε μάλιστα την «αναδουλειά», όταν η ίδια έχει σταθερή αύξηση τζίρου τα τελευταία χρόνια (από 9,4 εκατ. το 2020 στα 15,8 το 2022). Μάλιστα, το 2022 η εταιρεία προχώρησε σε σειρά νέων επενδύσεων, ανοίγοντας και νέο εργοστάσιο στη Β. Μακεδονία, ενώ ανέλαβε και το έργο του τμήματος Α της γραμμής του Μετρό στην Αθήνα μαζί με άλλους δύο ομίλους.

Οπως ξεκαθάρισε ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, η «πτώση τζίρου» που επικαλέστηκε η εργοδοσία αποτελεί πρόσχημα, για «να απαλείψει τα όποια "εμπόδια" μπαίνουν στους σχεδιασμούς της για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας της. Δηλαδή να απαλλαγεί από τη δράση πρωτοπόρων εργαζομένων που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς, μέτρα υγείας και ασφάλειας». Και μετέφερε την ξεκάθαρη θέση των σωματείων: «Δεν θα τους περάσει! Να σταματήσει τώρα η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ