Σάββατο 19 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 20 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βαθιά μπλεγμένη στον πολεμικό σχεδιασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

INTIME NEWS

Μια αλυσίδα εξελίξεων που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση, με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων, ανοίγει κάθε μέρα και ένα νέο κεφάλαιο εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, και ότι η χώρα είναι πλήρως ενσωματωμένη στον πολεμικό σχεδιασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ξετυλίγεται τις τελευταίες μέρες, με ανυπολόγιστες συνέπειες και κινδύνους για τον λαό.

Μόνο τις τελευταίες μέρες το «πολεμικό δελτίο» γράφει: Μια τεράστια αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ με επίκεντρο την Ανδραβίδα και σενάρια για χτυπήματα σε ξένα εδάφη. Συμμετοχή ελληνικών F-16 σε ΝΑΤΟική άσκηση πυρηνικού πολέμου! Τη χρήση του λιμανιού του Πειραιά για να στείλουν ένα ακόμα φορτίο θανάτου με προορισμό το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, προσπάθεια που απέτρεψαν με την αποφασιστική παρέμβασή τους οι λιμενεργάτες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Πειραιά.

Και για «κερασάκι στην τούρτα», την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Ζελένσκι για «συνεργασία σε θέματα ασφάλειας», που μπλέκει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Η συμφωνία έπεται συναντήσεων και συζητήσεων που είχαν τους προηγούμενους μήνες σε Ελλάδα και Ουκρανία, όπως και απανωτών παραδόσεων όπλων και πυρομαχικών από το ελληνικό οπλοστάσιο στο Κίεβο, «σε συνέχεια της προσχώρησης της Ελλάδας και της ΕΕ στην Κοινή Δήλωση του G7 (Ιούλιος 2023) για την υποστήριξη της ασφάλειας της Ουκρανίας σε βάθος χρόνου, αλλά και της αντίστοιχης συμφωνίας ΕΕ - Ουκρανίας», όπως λένε από το Μαξίμου, προσθέτοντας ότι «η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στις προσπάθειες ανασυγκρότησης της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία προβλέπει συνέχιση της ελληνικής στήριξης με πολεμικό υλικό και στρατιωτική εκπαίδευση, παραπέρα χρήση της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης ως κόμβων διεκπεραίωσης ευρωΝΑΤΟικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, «συνέργειες» στις πολεμικές βιομηχανίες των δύο χωρών για επιτάχυνση στις παραδοτέες ποσότητες, αλλά και ενεργοποίηση ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στην «αγορά» της Ουκρανίας, με «ιδιαίτερη έμφαση στην ανοικοδόμηση της Οδησσού», καθώς μέσα στα ερείπια οσμίζονται «ψητό» στην ανοικοδόμηση και την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Ακόμα πιο αποκαλυπτική είναι η Προεδρία της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή της για την εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική της προσπάθεια:

«Από την αρχή της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας, η Ελλάδα παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων υλικής - τεχνικής βοήθειας και εκπαίδευσης. Με τη συμφωνία αυτή, η Ελληνική Δημοκρατία επιβεβαιώνει την ετοιμότητά της να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις πιο επείγουσες αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας. Μαζί με τους εταίρους της, η Ελλάδα θα παράσχει πρόσθετους πόρους για την επιτάχυνση της εκπαίδευσης σε Ουκρανούς πιλότους και τεχνικούς στα F-16», τονίζει.

Αναφέρει ακόμα ότι η διμερής συμφωνία «περιλαμβάνει οικονομική εταιρική σχέση, συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, υποστήριξη για κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προσαγωγή του επιτιθέμενου κράτους στη Δικαιοσύνη και αποζημίωση για ζημίες, καθώς και συνεργασία στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση και στις τέχνες». Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση «δεσμεύεται να συμμετάσχει στην αποκατάσταση και ανοικοδόμηση της Ουκρανίας», ενώ «υποστηρίζει τη μελλοντική ένταξή της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, και τη Φόρμουλα Ειρήνης» που προτείνει το Κίεβο για τερματισμό της σύρραξης.

Και νέες παρτίδες όπλων για Ουκρανία;

Σημειωτέον, η υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική και την ουκρανική κυβέρνηση για την «ασφάλεια» συμπίπτει με τις πληροφορίες ότι επίκειται η προώθηση ενός ακόμα φορτίου με όπλα από τη χώρα μας στην Ουκρανία, είτε απευθείας είτε με «μεσάζοντες», υλοποιώντας σχετικές συμφωνίες. Σύμφωνα με όσα συζητιούνται, περιλαμβάνει οπλικά συστήματα αναγκαία για την άμυνα της χώρας και πλήρως λειτουργικά.

Θυμίζουμε ότι πριν μερικούς μήνες η κυβέρνηση πέρασε από τη Βουλή διακρατική συμφωνία για μεταφορά πολεμικού υλικού στην Τσεχία, χωρίς να διαψεύδει ότι αυτό προορίζεται για τον ουκρανικό στρατό.

Μέσα στο καλοκαίρι, επίσης, η χώρα μας έπαιξε κομβικό ρόλο στη φύλαξη και μεταφορά μεγάλου φορτίου με πολεμικό υλικό από τις ΗΠΑ, το οποίο - για δικούς της λόγους - αρνήθηκε να παραλάβει και να διεκπεραιώσει η Ισπανία. Το φορτίο αυτό, που περιείχε επικίνδυνο ή και απαγορευμένο από διεθνείς Συνθήκες πολεμικό υλικό, φυλάχτηκε για μεγάλο διάστημα σε ειδικά διαμορφωμένους στρατιωτικούς χώρους, σε μυστική τοποθεσία, και στη συνέχεια προωθήθηκε στον τελικό προορισμό με ευθύνη των Αμερικανών.

Ελληνικά F-16 σε πρόβες πυρηνικού πολέμου!

Είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που η κυβέρνηση έστειλε τρία ελληνικά μαχητικά F-16 «Viper», μαζί με το ανάλογο τεχνικό προσωπικό υποστήριξης, να συμμετέχουν στη ΝΑΤΟική άσκηση «Steadfast Noon», έχοντας μετασταθμεύσει στη Γερμανία, σε μια περίοδο που οι ευθείες απειλές για πυρηνικά πλήγματα είναι στην ημερήσια διάταξη...

Θυμίζουμε, εξάλλου, ότι στον ΝΑΤΟικό καταμερισμό και όπως έχει αποκαλύψει εδώ και χρόνια το ΚΚΕ, η αεροπορική βάση στον Αραξο εντάσσεται σταθερά στα επικίνδυνα πυρηνικά σχέδια των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με τις σχετικές «κλίνες» αποθήκευσης τέτοιων βομβών να παραμένουν εκεί και να συντηρούνται, καθώς τα ΝΑΤΟικά επιχειρησιακά σχέδια προβλέπουν σε «περίοδο κρίσης» μεταστάθμευση αεροσκαφών άλλων χωρών στον Αραξο (πιστοποιημένων για πυρηνικό πλήγμα), για να «φορτώσουν» από εκεί. Και, βέβαια, όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν συνυπογράψει τη ΝΑΤΟική πυρηνική στρατηγική, που ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνει και το δόγμα του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ