Σάββατο 19 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 20 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΧΙ» ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ - ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ
Μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Το Σάββατο 19/10, στις 5.30 μ.μ. Πάνω από 170 εργατικοί - λαϊκοί φορείς συντάσσονται με το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα

Σε μεγάλη συγκέντρωση στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, απέναντι στην κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό Κόλπο, καλεί για το Σάββατο 19 Οκτώβρη (5.30 μ.μ. με προσυγκέντρωση 5 μ.μ. στο κάστρο του Ρίου), η Επιτροπή Αγώνα των φορέων νομών της Δυτικής Ελλάδας.

Το κάλεσμα της Επιτροπής δημοτικής αρχής Πάτρας, Εργατικών Κέντρων Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και Συλλόγου «Επαγγελματιών Αλιέων Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού - Μεσολογγίου «ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ» ήδη έχει την υποστήριξη 173 εργατικών και λαϊκών φορέων, από τους 130 που συγκεντρώθηκαν για τη συγκρότησή της, ενώ καθημερινά βρίσκει απήχηση, ώστε να φτάσει ακόμη πιο πλατιά στον λαό της περιοχής. Απαιτούν τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση τους σχεδιασμούς για το πλωτό αιολικό πάρκο, αλλά και φθηνό ρεύμα για όλο τον λαό.

Στέλνουν, επιπλέον, αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης των σχεδιασμών κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων, ΕΕ και των σχετικών Οδηγιών της, αλλά και όλων όσοι τις στηρίζουν, ακόμη και αν παρουσιάζονται αντίθετοι στο πάρκο σήμερα.

Ηδη στους νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας επικρατεί ανησυχία και προβληματισμός για τους συγκεκριμένους σχεδιασμούς, προκειμένου αυτοί να μην υλοποιηθούν.

Λεωφορεία από την Αιτωλοακαρνανία

Σε δρομολόγηση λεωφορείων για τη μεγάλη κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα των φορέων της Δυτικής Ελλάδας, στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, το Σάββατο 19 Οκτώβρη, προχωρά το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Αναχωρήσεις θα γίνουν από:

  • Αγρίνιο: 3.30 μ.μ. (Εργατικό Κέντρο).
  • Αιτωλικό: 3.50 μ.μ. (παλαιό σταθμό τρένων).
  • Μεσολόγγι: 4 μ.μ. (μπροστά από τη ΔΕΗ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ