Σάββατο 19 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 20 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Οι λιμενεργάτες σάς το υπογράφουν, με των λαών το αίμα τα χέρια τους δεν βάφουν»

Οι λιμενεργάτες μαζί με εργαζόμενους του Πειραιά εμπόδισαν τη φόρτωση κοντέινερ με σφαίρες για το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ

«Φονιάδες δρόμο απ' το λιμάνι» έγραψαν στο κοντέινερ του θανάτου οι λιμενεργάτες
«Φονιάδες δρόμο απ' το λιμάνι» έγραψαν στο κοντέινερ του θανάτου οι λιμενεργάτες
Με μία αποφασιστική, ολονύχτια κινητοποίηση, οι λιμενεργάτες της COSCO μαζί με άλλα σωματεία και τους εργαζόμενους του Πειραιά απέτρεψαν το βράδυ της Πέμπτης τη φόρτωση ενός κοντέινερ γεμάτου με πάνω από 20 τόνους σφαίρες σε πλοίο με προορισμό τη Χάιφα του Ισραήλ.

Η εργατική τάξη έδειξε τη δύναμή της και στάθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας: Στο πλευρό του γίγαντα λαού της Παλαιστίνης και όχι των «στρατηγικών συμμάχων» της αστικής τάξης που στηρίζει το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο και τους άλλους ευρωατλαντικούς μακελάρηδες των λαών.

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, το απόγευμα της Πέμπτης, μπλόκαρε την είσοδο στο λιμάνι του κοντέινερ που έφτασε στην Ελλάδα από τη Βόρεια Μακεδονία και κάλεσε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα σωματεία και τους φορείς του Πειραιά σε κινητοποίηση, προκειμένου να αποτρέψουν να φτάσει το φορτίο του θανάτου στο Ισραήλ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Οι εργαζόμενοι έγραψαν πάνω στο κοντέινερ το σύνθημα «Φονιάδες δρόμο από το λιμάνι», φωνάζοντας «Οι λιμενεργάτες σάς το υπογράφουν, με των λαών το αίμα τα χέρια τους δεν βάφουν». Ωρα με την ώρα, συγκεντρωνόταν στο σημείο όλο και περισσότερος κόσμος που λάμβανε θέση πίσω από το πανό του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, «Λευτεριά στην Παλαιστίνη! ΝΑΤΟ φονιάς, το ξέρει ο ντουνιάς».


«Σήμερα κάνουμε πράξη αυτό που αποφασίσαμε την Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Να μην επιτρέψουμε να μεταφερθεί από το λιμάνι του Πειραιά πολεμικό υλικό για να συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενημερώνοντας τους λιμενεργάτες της COSCO στη βραδινή βάρδια ότι οι συνάδελφοί τους δεν επιτρέπουν να φορτωθεί το κοντέινερ.

Χαιρετισμό στους λιμενεργάτες απηύθυνε και ο Μοχάμεντ Ικναΐμπι, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών, ο οποίος σημείωσε πως «από τους αγώνες σας, την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας αντλούμε δύναμη και κουράγιο, μέχρι τη νίκη».

«Ευχαριστούμε τους Ελληνες λιμενεργάτες»

Μεγάλος είναι ο διεθνής αντίκτυπος της κινητοποίησης. Τα βίντεο στα social media δημοσιευμένα από διάφορες πηγές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συγκεντρώνουν πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Το ΠΑΜΕ αναπαρήγαγε την κινητοποίηση μέσω και των λογαριασμών στα social media, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες αναπαραγωγές των βίντεο από Συνδικάτα, αλλά και ΜΜΕ του εξωτερικού.

Συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από την Παλαιστίνη χαιρέτισαν την κινητοποίηση και μάλιστα υπήρχαν πολλά σχόλια, όπως: «Είμαστε περήφανοι για τους λιμενεργάτες της Ελλάδας», «Ζήτω η εργατική τάξη της Ελλάδας», «Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα», «Σας ευχαριστούμε Ελληνες λιμενεργάτες», «Εμπνεόμαστε από αυτά», «Χρειαζόμαστε περισσότερα τέτοια»!», «Η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη. Οι λαοί του κόσμου ενωμένοι ενάντια στη γενοκτονία και για μια ελεύθερη Παλαιστίνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ