Σάββατο 19 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 20 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με ισχυρούς συμβολισμούς η εικαστική έκθεση «Δεύτερη Ευκαιρία»

Την έκθεση, που λειτουργεί με αφορμή τα 100 χρόνια του ΨΝΑ Δαφνί, επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση, που λειτουργεί στο Μποδοσάκειο Κτίριο του ΨΝΑ Δαφνί, με τίτλο «Δεύτερη Ευκαιρία», επισκέφτηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αφορμή για τη συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί η συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΨΝΑ Δαφνί και διεξάγεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Η σύλληψη της έκθεσης ανήκει στον Κωνσταντίνο Καταρτζή, ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια και ο σχεδιασμός στον Παναγιώτη Πάγκαλο, ο οποίος καλωσόρισε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον χώρο και τον ξενάγησε. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας περιηγήθηκε στα έργα που εκθέτουν περισσότεροι από 90 δημιουργοί και εικαστικοί στον χώρο του Μποδοσάκειου.

Σε μια περίοδο που το κράτος και η κυβέρνηση διαλύουν ό,τι απέμεινε από τις δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, η συγκεκριμένη έκθεση αφυπνίζει, μέσω της τέχνης των εικαστικών, όσον αφορά την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των δομών που διαχειρίζονται τις ψυχικές ασθένειες, τον ανθρώπινο πόνο, ολόπλευρης στήριξης των θεραπευόμενων όπως αντιστοιχεί στον 21ο αιώνα.

Με το τέλος της ξενάγησης ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής επιβεβαιώνει ότι τα ζητήματα της Ψυχικής Υγείας μάς αφορούν όλους. Αφορούν όλο τον ελληνικό λαό, αφορούν τη νεολαία μας.

Φέτος το καλοκαίρι, μέσα στο καλοκαίρι, δώσαμε έναν πολύ μεγάλο αγώνα, έναν αγώνα ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τα θέματα της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης, των προγραμμάτων απεξάρτησης που ουσιαστικά τα διαλύει. Συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα για να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα στη ζωή. Οση καταστολή κι αν χρησιμοποιήσουν οι κυβερνώντες, το κράτος ενάντια στους εργαζόμενους, ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους που υπερασπίζονται το δικαίωμα για τη δημόσια Ψυχική Υγεία, για τις δημόσιες δομές της Ψυχικής Υγείας, θα πάρουν την απάντησή τους, δεν θα τους περάσει. Αυτοί μόνοι τους οι κυβερνώντες και οι υπόλοιποι και εμείς όλοι μας, μαζί σε αυτόν τον αγώνα να δώσουμε την απάντηση που τους πρέπει».

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας συνομίλησε με εργαζόμενους που επίσης επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην έκθεση. Στην έκθεση παρευρέθηκε και ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ