Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απορρίφθηκε τροπολογία για τους «Σπαρτιάτες»

Την απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών» ανακοίνωσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος, στη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ. Για να αιτιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης ο υπουργός είπε ότι διέκρινε «θετικά στοιχεία» στην τροπολογία και παρέπεμψε το θέμα για λύση σε μεταγενέστερο χρόνο, με μία ολοκληρωμένη ρύθμιση.

«Εμείς σε μια τροπολογία όπου βλέπουμε θετικά στοιχεία είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε, εν καιρώ, και - επαναλαμβάνω - μην προσπαθείτε να μηδενίζετε τα πάντα (...) να φτιαχτεί μια ρύθμιση που να αξιοποιεί και τις δικές σας και τις δικές μας προτάσεις, και να έρθει στη Βουλή να συζητηθεί εγκαίρως», είπε ο υπουργός και απέδωσε την απόφασή του στο ότι εκκρεμεί η δικαστική έρευνα, γι' αυτό και το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει τη δυνατότητα να μη δώσει λεφτά, με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει και θα έχει αμείλικτο μέτωπο απέναντι σε μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή και οι «Σπαρτιάτες», σε όποιον ρίχνει φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο στον κόσμο, ενώ ανέδειξε ότι «ο φασισμός είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού» και διαχρονικά αποτελεί τη «χρυσή εφεδρεία» του κεφαλαίου απέναντι στους κομμουνιστές, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Ωστόσο, συνέχισε, αυτό ακριβώς το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να τσακίσει και τσακίζει τον φασισμό και τις οργανώσεις του, μπορεί να τον αντιμετωπίσει, να τον απομονώσει και να τον εξαφανίσει. Κατήγγειλε επίσης την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων», της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ταυτίζει τον κομμουνισμό με τον φασισμό, δηλαδή την πιο ανθρώπινη θεωρία με την πιο απάνθρωπη.

Ζήτησε δε «λίγη σεμνότητα» από τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν καταπολέμησαν την ακροδεξιά, «μπαίνοντας στην κυβέρνηση μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ. και τη ΝΔ, που δεν ήταν προοδευτικό, ούτε δημοκρατικό».

«Προφανώς απαιτούμε και τη λήψη απαραίτητων μέτρων για να εμποδίζονται τα φασιστικά μορφώματα και να μη χύνουν το αντιδραστικό τους δηλητήριο», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως την ίδια ώρα ο «τρομονόμος» - 187Α της τροπολογίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να ανοίξει επικίνδυνους δρόμους, με την ένταση της καταστολής κατά των αγώνων του εργατικού - λαϊκού κινήματος, και απαιτώντας να αφαιρεθεί. «Αποσύρετέ το αυτό που στοχεύει και έχει χρησιμοποιηθεί κατά Κομμουνιστικών Κομμάτων και του λαϊκού κινήματος», είπε χαρακτηριστικά στο τέλος της παρέμβασής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ