Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΑΠΘ
Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απειλές σε βάρος στρατευμένου συμφοιτητή μας που κατήγγειλε δημόσια την ιμπεριαλιστική σφαγή!

Με ανακοίνωσή του ο Φοιτητικός Σύλλογος Γεωπονίας ΑΠΘ στηρίζει τον νέο στρατευμένο και φοιτητή του Τμήματος Γεωπονίας Γιώργο Μπέικο, ο οποίος τιμωρήθηκε επειδή συμμετείχε σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση εργατικών σωματείων, φορέων και φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος (ΦΣ) Γεωπονίας ΑΠΘ απαιτεί «να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απειλές σε βάρος του και να σταματήσουν οι διώξεις και οι ποινές σε βάρος όλων των στρατευμένων!». Πιο συγκεκριμένα, ο ΦΣ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο συνάδελφός μας Γιώργος Μπέικος, δόκιμος έφεδρος αξιωματικός και πρώην πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονίας ΑΠΘ, δέχτηκε ποινή φυλάκισης επειδή κατήγγειλε δημόσια την εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή του Παλαιστινιακού και Λιβανέζικου λαού.

Η μεθόδευση της κυβέρνησης δεν μας εκπλήσσει! Ξέρουμε καλά ότι αν ο συνάδελφός μας επαινούσε τα ματωμένα λάβαρα του ΝΑΤΟ, αν επαινούσε την αποστολή φρεγατών, συστοιχιών "Patriot" στο εξωτερικό και τις συνεκπαιδεύσεις με τους δολοφόνους μπορεί η κυβέρνηση να του έδινε και τιμητική. Ομως, ο συνάδελφός μας όπως και όλοι εμείς δεν προσκυνάμε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ! Αυτό που ενοχλεί την κυβέρνηση και έχει αμολήσει και τους γνωστούς τηλεπωλητές πατριωτισμού, είναι ότι η στάση αυτή του Γιώργου όπως και άλλων στρατευμένων έχει τεράστια απήχηση στη νεολαία. Συναντάει την αναγνώριση από πλατιά τμήματα εργαζομένων, νέων, φοιτητών.

Είμαστε περήφανοι που έχουμε διαλέξει τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Με τους λαούς και την πάλη τους ενάντια στους φονιάδες ιμπεριαλιστές που βάφουν με αίμα τη δίψα τους για κέρδη. Ενάντια στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ που συνεχίζει και μακελεύει τους λαούς της Μέσης Ανατολής, απειλεί με γενίκευση της σύγκρουσης.

Η κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα πίσω τις ποινές! Δεν έχει κανένα δικαίωμα, καμία εξουσιοδότηση να μας μπλέκει στη σύγκρουση, να μας κάνει κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών!

Οι φαντάροι και οι έφεδροι αξιωματικοί δίνουν όρκο υπεράσπισης των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού και της χώρας μας και όχι της συμμετοχής τους στη σφαγή άλλων λαών.

Κανένας δεν μπορεί να τους στερήσει τα δικαιώματά τους, να τους φιμώσει, να τους απαγορεύσει να συμμετέχουν σε φιλειρηνικές και αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

Στον Φοιτητικό Σύλλογο του τμήματός μας χτίζουμε μια ασπίδα αλληλεγγύης για τον συμφοιτητή μας, στεκόμαστε στο πλευρό του, ενώνουμε τις φωνές μας με τη δική του και διατρανώνουμε την εναντίωσή μας στο μακελειό και στην εμπλοκή της χώρας μας!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθούν οι τιμωρίες των φαντάρων που συμμετείχαν σε αντιπολεμικές εκδηλώσεις (2024-10-18 00:00:00.0)
Μνημείο στο ΑΠΘ για τους αδικοχαμένους φοιτητές (2023-05-06 00:00:00.0)
Εντείνουν τις αγωνιστικές δράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο (2021-02-02 00:00:00.0)
Πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις (2021-01-21 00:00:00.0)
Πλούσιος σχεδιασμός ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου (2019-11-06 00:00:00.0)
Την Κυριακή η 9η Πανελλαδική Συνάντηση (2018-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ