Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο καθείς εφ' ω ετάχθη...

Παγκόσμια Μέρα του Περιβάλλοντος σήμερα, και ο «καθείς εφ' ω ετάχθη». Από τη μια πλευρά, βρίσκονται οι δυνάμεις που αγωνίζονται, για να σταματήσει η εκπόρνευση του περιβάλλοντος στο όνομα της οποιασδήποτε δήθεν «Μεγάλης Ιδέας». Στον αντίποδα, οι δυνάμεις εκείνες που στηρίζουν με όποιον τρόπο μπορούν - πολλές φορές, μάλιστα, τελείως απροσχημάτιστα - τη συνεχή καταπάτηση του περιβάλλοντος από συγκεκριμένα συμφέροντα.

Αυτό ακριβώς, συμβαίνει και σήμερα. Κάποιοι, θα παλεύουν στο δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Και κάποιοι άλλοι, θα βρίσκονται στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (ΠΓΣ), στο Πεδίον του Αρεως, όπου ο Χρ. Παπουτσής, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων - στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ - θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα και τη Διακήρυξή του.

Ο κυνισμός, του Χρ. Παπουτσή, είναι μοναδικός: Ο Μ. Κυριακού, ιδιοκτήτης του ΠΓΣ, έχει καταπατήσει μεγάλο μέρος του Πεδίου του Αρεως -αδιαφορώντας αν ο συγκεκριμένος χώρος είναι ο μοναδικός ελεύθερος, με πράσινο, στο κέντρο της Αθήνας- προκειμένου να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Οι επεκτάσεις των εγκαταστάσεων του ΠΓΣ, αν και έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες από την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων, κανείς αρμόδιος φορέας δεν έχει προχωρήσει στην κατεδάφισή τους.

Και ο κ. Χρ. Παπουτσής, με τη συμβολική του αυτή παρουσίαση, στηρίζει, έστω και έμμεσα, την καταπάτηση του χώρου, από τον ΠΓΣ. Πρόκειται για μια επαίσχυντη πράξη, που γίνεται χειρότερη όσο ανακαλεί στη μνήμη του κανείς τοποθετήσεις του Κ. Παπουτσή για το περιβάλλον της Αθήνας.

Ο κ. Παπουτσής έχει επιλέξει «με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει». Οι δημότες της Αθήνας πρέπει να του γυρίσουν την πλάτη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ