Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλουν το ξεπούλημα της παραλίας Σαρωνικού

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ» (ΕΤΑ ΑΕ) πραγματοποίησαν χτες από τη 1 μ.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Για τη Διάσωση της παραλίας Σαρωνικού, καταγγέλλοντας το περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα και το όργιο παρανομίας και διαπλοκής σχετικά με την παραχώρηση των πέντε ακτών του ΕΟΤ.

Με την παρουσία μας εδώ, δήλωσαν στο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Ν. Χωμενίδη, διεκδικούμε να μην παραδοθεί αύριο (σήμερα) η ακτή Βάρκιζας, να ακυρωθούν οι παράνομες συμβάσεις και οι ακτές να αποδοθούν στους φυσικούς ιδιοκτήτες τους που είναι οι δήμοι, να μην υλοποιηθούν τα σχέδια για την περιβαλλοντική κακοποίηση των ακτών και να διατηρηθεί το εισιτήριο στα περυσινά επίπεδα. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρίας δεν έδωσε καμία απάντηση στα παραπάνω αιτήματα.

Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, επίκειται η παράδοση σε ημέτερα διαπλεκόμενα συμφέροντα της ακτής Βάρκιζας, ενώ ήδη έχουν παραδοθεί οι ακτές Αλίμου, Βουλιαγμένης, Α' και Β' Βούλας, παρά την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα για τον παράνομο διαγωνισμό.

Σχεδιάζεται, πρόσθεσαν, εντατική εμπορική εκμετάλλευση των πέντε ακτών με επακόλουθο την περιβαλλοντική καταστροφή τους. Σύμφωνα με τις συμβάσεις, οι ακτές θα δομηθούν και θα γεμίσουν με εστιατόρια, φαστ φουντ, εμπορικά καταστήματα, δωδεκάμετρες παιχνιδοκατασκευές, γιγαντοοθόνες, ενώ κάθε βράδυ θα γίνονται πάρτι, συναυλίες κλπ.

Στις ακτές Αλίμου, Βουλιαγμένης και Α' Βούλας η είσοδος έγινε απλησίαστη για τα λαϊκά στρώματα, αφού από 800 δρχ. που ήταν πέρυσι αυξήθηκε στις 2.500 δρχ. (8 ευρώ). Ταυτόχρονα, η ακτή Β' Βούλας σχεδιάζεται να μετατραπεί σε Ακουαλάντ (υδροπάρκο) και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι φέτος για πρώτη φορά κρίθηκε ακατάλληλη για κολύμβηση.

Παράλληλα, κατήγγειλαν όργιο διαπλοκής ανάμεσα σε ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που διεκδικούν τις ακτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ