Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ

ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ! «Το υπουργείο Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων - έχοντας και τη στήριξη της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ - ετοίμασε πακέτο στοιχείων τα οποία θα παρουσιάσει στη Βουλή, σύμφωνα με τα οποία το προτεινόμενο σύστημα όχι μόνο δε θίγει τους ασφαλισμένους, αλλά αντίθετα περιλαμβάνει πλήθος θετικών διατάξεων για τη συντριπτική πλειονότητά τους. (Ηλίας Γεωργάκης - ΝΕΑ).

«ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ» ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ: «Οσοι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι - καθηγητές) έχουν διοριστεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1983, θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 60 τους, αντί στα 65 που ισχύει σήμερα. Σχετική διάταξη θα περιληφθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα προβλέπει ότι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 30 έτη υπηρεσίας. Αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ της ηγεσίας της ΟΛΜΕ και των υφυπουργών Οικονομίας Γ. Φλωρίδη και Εργασίας Ρ. Σπυρόπουλου. Η ρύθμιση θα οδηγήσει σε ανανέωση του διδακτικού προσωπικού και σε μεγαλύτερο αριθμό διορισμών». (Από το πρωτοσέλιδο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ»: «Σε σειρά βελτιώσεων επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου προσανατολίζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, ώστε να ξεπεράσει τους σκοπέλους που θα εμφανιστούν κατά τη συζήτησή του στη Βουλή, αλλά και να επιχειρήσει να αποδείξει ότι αφουγκράζεται τις κοινωνικές αντιδράσεις. Οι βελτιώσεις θα εμφανιστούν ως "κίνηση καλής θέλησης" απέναντι σε συγκεκριμένες κοινωνικές αλλά και ευπαθείς ομάδες...». (Σίσσυ Σταυροπιερράκου - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ: «Αυτό το νομοσχέδιο, με τις αποσπασματικές του διατάξεις δε λύνει το πρόβλημα του ασφαλιστικού. Απλώς, το κουκουλώνει. Εμείς θα το καταψηφίσουμε και δε θα πάμε σε διαγωνισμό παροχών χωρίς αντίκρισμα, όπως είναι αυτό το νομοσχέδιο». (Γ. Σουφλιάς, μετά τη χθεσινή συνάντηση με ΓΣΕΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ