Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η διαχωριστική γραμμή

Γρηγοριάδης Κώστας

Ξεκάθαρη και σταράτη η απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή της στην προχτεσινή «Μακεδονία», σχετικά με τις προσπάθειες ορισμένων, να δημιουργήσουν «ελληνικό κοινωνικό φόρουμ». Ρωτάει ο δημοσιογράφος:

«Το 2003 η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Κάποιοι ήδη κάνουν λόγο για νέα Γένοβα, ενώ γίνονται προσπάθειες για συγκρότηση ελληνικού κοινωνικού φόρουμ, αντίστοιχου με το ευρωπαϊκό. Ποια είναι η στάση του ΚΚΕ απέναντι σ' αυτές τις προσπάθειες;».

Και η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα: «Μα εδώ και καιρό έχει συγκροτηθεί η κίνηση "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003", που έκανε και την πανελλαδική της συνάντηση πριν από λίγες μέρες, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για πλατιά συσπείρωση, την οποία στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, το ΠΑΜΕ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλες δυνάμεις πολλών κοινωνικών χώρων. Είμαστε αντίθετοι με συσπειρώσεις που περιλαμβάνουν δυνάμεις σαν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που είναι στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Η δράση πρέπει να περιλαμβάνει πολλές δυνάμεις, να είναι πολυφωνική, όχι όμως να κινείται σε πλαίσια ταξικής συνεργασίας. Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ