Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η μεγάλη αξία της αλληλεγγύης

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Η βίαιη επίθεση στους ναυτεργάτες έχει κοινούς ορίζοντες με την προ διετίας βίαιη επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις και δικαστήρια στους εκφορτωτές και άλλους λιμενεργάτες στο λιμάνι του Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα.

Η διεθνής, καθώς και η ντόπια εργατική αλληλεγγύη, ήταν αποφασιστική στη νικηφόρα αντεπίθεση των λιμενεργατών του Τσάρλεστον. Οι εργαζόμενοι του Πειραιά χρειάζονται την ίδια. Υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε το κτίσιμο αυτής της αλληλεγγύης».

Τα παραπάνω αποτελούν ορισμένα μόνον αποσπάσματα από το θερμό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης της Εθνικής Επιτροπής του ΚΚ ΗΠΑ, προς το ΚΚΕ και τους Ελληνες ναυτεργάτες γενικότερα, για τα πρόσφατα, απαράδεκτα γεγονότα ωμού αυταρχισμού και βίας στο λιμάνι του Πειραιά. Και αναδείχνουν με εύστοχο και χεροπιαστό τρόπο τη μεγάλη σημασία και αξία της εργατικής αλληλεγγύης, απέναντι στον κοινό εχθρό, το μεγάλο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, το κράτος τους και τους διάφορους κατασταλτικούς του μηχανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ