Τετάρτη 19 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαζικά, δυναμικά, για άλλη μια φορά!

Από την κατάληψη του ΙΚΑ στη Λάρισα

Ημερήσιος Κήρυκας

Από την κατάληψη του ΙΚΑ στη Λάρισα
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χτεσινή 24ωρη απεργία στη Θεσσαλία. Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία σε πολλά εργοστάσια και άλλους εργασιακούς χώρους έφτασαν στο 100% - στη Λάρισα η βιομηχανική περιοχή «νέκρωσε» - ενώ μεγάλες ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής και σε άλλες επαρχιακές πόλεις. Μάλιστα, οι απεργοί της Λάρισας προχώρησαν σε αποκλεισμό του υποκαταστήματος του ΙΚΑ.

Συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά και σ' αυτή τη μεγάλη μάχη, οι Θεσσαλοί εργαζόμενοι δήλωσαν την απόφαση και την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την ταξική τους πάλη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Διαμήνυσαν, δε, στους ξεπουλημένους κυβερνητικούς συνδικαλιστές ότι δεν είναι διατεθειμένοι να τους ανεχτούν και να τους επιτρέψουν να παζαρεύουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, αλλά με πρωτοπόρες τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να βαδίζουν στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα.

Λάρισα

Με καθολική συμμετοχή σε πολλά εργοστάσια κι άλλους χώρους δουλιάς έγινε και η χτεσινή απεργία στη Λάρισα. Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους και κατέληξε στο υποκατάστημα του ΙΚΑ. Εκεί οι απεργοί βροντοφωνάζοντας συνθήματα κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και των ξεπουλημένων κυβερνητικών συνδικαλιστών και σε ιδιαίτερα μαχητικό κλίμα προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου.

Απεργιακή συγκέντρωση έγινε χτες και στην Ελασσόνα, ενώ οι απεργοί των Φαρσάλων κατέβηκαν με πούλμαν στην Αθήνα και συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρωση, στο Πεδίον του Αρεως.

Βόλος

Στο Βόλο, παρά τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησαν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία με ικανοποιητικά ποσοστά. Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία σε αρκετά εργοστάσια - «ΒΙΣ», «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ», «ΚΑΝΑΚΗΣ», «ΓΑΛΑΝΟΣ», «ΒΙΟΣΩΛ» - έφτασαν στο 100%, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση στο Βόλο έγινε έξω από το Εργατικό Κέντρο και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στον Αλμυρό.

Καρδίτσα - Τρίκαλα

Μαχητικά συμμετείχαν στην απεργία και οι εργαζόμενοι της Καρδίτσας ανταποκρινόμενοι στα κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Καρδίτσα έγινε έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Και στα Τρίκαλα πολλοί εργαζόμενοι έδωσαν το «παρών» τους στην απεργία και στη συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ