Σάββατο 22 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Προαναγγελθείσα επιστράτευση: «Αν δεν υπάρξει υποχώρηση, η κυβέρνηση θα καταθέσει σήμερα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με σκοπό να κηρυχτεί παράνομη η απεργία και στην περίπτωση μη συμμόρφωσης των ναυτεργατών και γίνει χρήση του ακραίου μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης». (Από το πρωτοσέλιδο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

«Καταραμένη» απεργία (1): «Ομηροι για μια ακόμη φορά και μάλιστα εορταστικού τριήμερου έχουν βρεθεί χιλιάδες πολίτες εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτικών, που έχει κρατήσει όλα τα πλοία ακινητοποιημένα στα λιμάνια. Το πλήγμα στον τουρισμό είναι σοβαρό, νησιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προμήθειες, ευπαθή προϊόντα απειλούνται με καταστροφή και χιλιάδες ταξιδιώτες ταλαιπωρούνται χωρίς να φταίνε» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

«Καταραμένη» απεργία (2): «Δεν ωφελεί σε τίποτα να αναγνωρίσουμε (και το αναγνωρίζουν όλοι) ότι τα αιτήματα των ναυτεργατών είναι δίκαια... Η απεργία γίνεται αντιπαθής και εχθρική στο κοινωνικό περιβάλλον, όπως και ο αποκλεισμός των εθνικών οδών από τους αγρότες. Είναι στρατηγικό λάθος των απεργών και του συνδικαλιστικού κινήματος και πρέπει να το σκεφθούν». (Αντ. Καρκαγιάννης - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Με ποιους είναι οι εφοπλιστές! «Οι ναυτεργάτες θεωρούν την επιστράτευση "κήρυξη πολέμου" στον κλάδο και δηλώνουν ότι σε αυτή την περίπτωση θα απαντήσουν με μαζικές παραιτήσεις. Στο πλευρό των ναυτεργατών τάχθηκαν και οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας, δηλώνοντας ότι δε θα καταθέσουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των απεργών». (!) (Από το πρωτοσέλιδο του ΒΗΜΑΤΟΣ).

Τα «πρέπει» του θεαθήναι: «Σε κάθε περίπτωση, η απεργία των ναυτικών θα έπρεπε να λυθεί με διαπραγμάτευση των αιτημάτων, τα οποία αργότερα θα αντιμετωπιστούν με άλλο νομοσχέδιο, που θα ρυθμίζει τα θέματα του ΝΑΤ. Μια κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι αδιάλλακτη». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ