Σάββατο 22 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Συνεχίζεται η παράνομη κοπή δέντρων

Νέα καταγγελία της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Ανατολικής Αττικής

Η τεχνική εταιρία «Ευρωπαϊκή Τεχνική» δεν περιμένει καν να δημοσιευτεί πρώτα η προκλητικότατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και, προφανώς υπό τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, συνεχίζει την παράνομη κοπή δέντρων και θάμνων που την εμποδίζουν στο καταστροφικό έργο της κατασκευής της «Μαραθώνιας Διαδρομής»!

Το γεγονός αυτό καταγγέλλουν για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 15 ημερών οι νομαρχιακοί Σύμβουλοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) Ανατολικής Αττικής, Νίκος Στεφανίδης και Γιώργος Βασίλαρος με νέα επιστολή τους που απευθύνεται τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής, το Δασαρχείο Πεντέλης, το ΥΠΕΧΩΔΕ, το Δήμο Παλλήνης και την Περιφέρεια, ζητώντας να σταματήσουν αμέσως την παρανομία.

Οι δύο νομαρχιακοί σύμβουλοι παραθέτουν μάλιστα έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο κοινοποιήθηκε μόλις στις 14 Ιούνη 2002 (μετά δηλαδή από την πρώτη καταγγελία των νομαρχιακών συμβούλων της ΝΑΣ), που αναφέρει ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Μαραθώνια Διαδρομή» έχει ανακληθεί με άλλη απόφαση της 29ης Μάρτη 2002. Επομένως οποιεσδήποτε εργασίες «κόψιμο δέντρων, κατασκευή έργων υποστήριξης, χωματουργικά, κατεδαφίσεις κλπ.) είναι παράνομες.

Για να δούμε, θα σταματήσει κάποιος επιτέλους τις παρανομίες αυτές στη «Μαραθώνια Διαδρομή» που τη μετατρέπουν σε λεωφόρο τύπου... Κηφισίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ